Tauw en Geosan bundelen krachten

Tauw Group en Geosan bundelen krachten

De Belgische bodemexpert en milieuconsultant Geosan nv treedt toe tot Tauw Group bv, de Europese aanbieder van duurzame oplossingen voor een betere leefomgeving.
Volgens Tauw en Geosan krijgen hun industriële klanten hierdoor een sterke impuls van deskundigheid om hen te begeleiden bij het oplossen van milieuproblemen, het naleven van actuele regels en voorschriften, en het verbeteren van hun duurzaamheid.

‘Tauw lijkt de perfecte partner voor Geosan in de ontwikkeling van onze business en in het bereiken van onze strategische doelstellingen in België en Noord-Frankrijk. Een veilige thuishaven voor onze werknemers en in het algemeen een partner die ons kan ondersteunen bij de ontwikkeling van ons product portfolio en het nog beter bedienen van onze klanten’ zegt Héliane De Vlieghere-Haus, voormalig Afgevaardigd Bestuurder en stichter van Geosan nv.

Op 29 juli 2016 verwierf Tauw België nv de aandelen van Geosan nv. Groei door overname is een strategische prioriteit van Tauw België. We hebben de ambitie om tegen 2020 het volledige Belgische territorium af te dekken. Door de handen in elkaar te slaan met een kerngezonde speler zoals Geosan zetten we een belangrijke stap om dat doel waar te maken’, zegt Hervé Keirsse, Afgevaardigd Bestuurder van Tauw België. ‘Geosan, opgericht in 1989, is één van de eerste Belgische bodemdeskundigen. Een gevestigde waarde met een goede reputatie, een sterke regionale aanwezigheid en een financieel gezonde structuur.’

 

Integratieperiode

De Belgische kantoren van Geosan bevinden zich in Brussel, Gembloux en Izegem. Het Franse kantoor is gevestigd in Douai. De jaaromzet bedraagt 2,8 miljoen euro met 28 medewerkers. Tauw België heeft kantoren in Gembloux, Leuven en Lokeren. De 60 medewerkers genereren een jaaromzet van 7,5 miljoen euro.

Tijdens een integratieperiode van ten minste twee jaar blijven de bedrijven Geosan en Tauw België samen bestaan. Ondertussen zullen ze elkaars positie op de Belgische markt verstevigen, in het bijzonder voor de aanpak van bodem- en grondwaterverontreiniging en de (her)ontwikkeling van sites.

 

datum: 02-08-2016
bron: Tauw België

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.