Technologie en AI als drijvende krachten voor economie en duurzaamheid volgens HP

Wereldwijde leiders zijn ervan overtuigd dat technologie en kunstmatige intelligentie (AI) cruciaal zijn voor economische kansen en duurzame vooruitgang. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van HP in samenwerking met Oxford Economics.

Het onderzoek toont aan dat zakelijke en bestuurlijke leiders geloven dat technologie en AI significante bijdragen kunnen leveren aan duurzaamheid en digitale gelijkheid.

Economische kansen en duurzame impact

Uit het onderzoek, uitgevoerd onder leiders in tien landen, blijkt dat 76 procent van hen technologie ziet als de sleutel tot het vergroten van economische kansen. Evenveel respondenten denken dat AI vooruitgang kan brengen op het gebied van duurzaamheid en sociale impact. Zakelijke leiders geven aan dat zij AI al inzetten of van plan zijn dit binnen een tot twee jaar te doen voor het verbeteren van de toegang tot digitaal onderwijs (90%), personeelsontwikkeling (89%) en diversiteit binnen het personeelsbestand (86%).

Stephanie Dismore, Managing Director en Senior Vice President van HP Northwest Europe, benadrukt de veelzijdigheid van AI: “We zien enorme mogelijkheden voor AI om mensen in staat te stellen meer betekenis te geven aan werk en creatie, zoals data scientists in Kenia die onze workstations gebruiken om lokale boeren te helpen weerbaarder te worden tegen de gevolgen van klimaatverandering.”

Bevordering van digitale gelijkheid

Een derde van de wereldbevolking is nog altijd offline, wat jaarlijks miljarden dollars aan verloren bruto binnenlands product kost. De digitale kloof is sinds de komst van technologie gegroeid, maar AI kan deze kloof verkleinen als het op de juiste manier wordt ingezet. Erik Moltzen, Sustainability Manager HP Benelux, stelt: “Iedereen verdient toegang tot de tools om te groeien in de digitale economie. Technologie kan bijdragen aan gelijkheid en een krachtig middel zijn om vooruitgang te stimuleren.”

HP streeft naar digitale gelijkheid voor 150 miljoen mensen tegen 2030. Sinds 2021 heeft HP de digitale gelijkheid voor meer dan 45 miljoen mensen verbeterd. Dit is het resultaat van innovatieve partnerschappen met belangrijke organisaties die oplossingen op maat creëren voor risicogroepen.

In 2023 heeft HP met tien organisaties in Maleisië, Zuid-Afrika en Mexico gewerkt aan digitale geletterdheid en toegang tot educatieve hardware en software. Deze initiatieven bereikten in totaal 6,4 miljoen mensen. Daarnaast lanceerde HP meer dan 100 Digital Hubs wereldwijd, ter ondersteuning van digitale geletterdheid en toegang tot educatieve, economische en sociale mogelijkheden.

Vaardigheden ontwikkelen met AI

Een gebrek aan vaardigheden wordt door zowel zakelijke als overheidsfunctionarissen gezien als een belangrijke belemmering voor het behalen van organisatiedoelen. Stephanie Dismore benadrukt het belang van investeren in AI-gebaseerde vaardigheidstrainingen: “Bedrijven moeten zo snel mogelijk investeren in AI-gebaseerde vaardigheidstrainingen om zakelijk succes en groei van werknemers te waarborgen.”

HP breidt zijn digitale equity programma uit met nieuwe initiatieven om verantwoorde toegang tot en gebruik van AI te bevorderen. Dit omvat een nieuwe cursus over AI-vaardigheden binnen het HP LIFE-programma en de introductie van de HP AI in Social Impact Award. Deze initiatieven ondersteunen sociale ondernemers en organisaties bij het gebruik van AI voor onderwijs, gezondheidszorg en economische kansen wereldwijd.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.