i-Cleantech Vlaanderen en VITO verenigen expertise

Sinds 1 januari 2018 bundelen de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) en i-Cleantech de krachten. Op deze manier hopen de organisaties de Vlaamse voortrekkersrol op vlak van Clean technology verder te versterken.

Op 1 oktober 2012 werd i-Cleantech Vlaanderen opgericht om de innovatie rond “schone technologie” te stimuleren. Het bleek een schot in de roos want 5 jaar later zijn er heel wat mijlpalen gerealiseerd. De grote impact van i-Cleantech blijkt ook uit de 800 organisaties met wie de organisatie een officieel contract heeft en de 8 goedgekeurde Europese projecten die sinds de opstart het levenslicht zagen.

Nu i-Cleantech Vlaanderen deel uitmaakt van de toonaangevende en onafhankelijke onderzoeksinstelling VITO, worden de sterke netwerkings- en ondersteuningsactiviteiten van deze organisatie gekoppeld aan de programmatorische sterktes van het studiecentrum.

De inkanteling van i-Cleantech Vlaanderen in VITO sluit ook aan bij het beleid van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport: “Ik wil een duidelijk en eenvormig innovatielandschap met zo weinig mogelijk versnippering. Waar we kunnen, integreren we waardevolle initiatieven in stabiele organisaties. Zo bundelen we de expertise en creëren we synergie.”

Meer details leest u in het uitgebreide persbericht van VITO en i-Cleantech Vlaanderen.

Bron: VITO | i-Cleantech Vlaanderen

Foto: © Pixabay

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.