Tot 120.000 euro steun voor startups die de wereld kunnen veranderen

12 technologiestartups krijgen de steun van het Noorse Katapult Accelerator. Dit programma selecteerde voor de tweede keer enkele beloftevolle starters die een antwoord willen bieden op de belangrijkste mondiale uitdagingen. De startups zullen in Oslo drie maanden lang intensief samenwerken met Katapult Accelerator. Daarnaast ontvangen ze tot 120.000 euro steun én een voetje binnen bij tal investeerders en partnerships.

Stroomversnelling voor beloftevolle technologieën 

“Er bestaan heel wat startups die met behulp van vooruitstrevende technologieën, ecologische of maatschappelijke uitdagingen kunnen oplossen. De Katapult Accelerator is een hands-on programma om dergelijke projecten in een stroomversnelling brengen. We stomen ze klaar om verdere investeringen binnen te rijven en zo steeds waardevoller te worden”, zegt Haakon Brunell, Managing Partner en medeoprichter van Katapult Accelerator.

Met deze investeringsronde is het programma aan zijn tweede editie toe. Van de oorspronkelijke 12 startups trokken er maar liefst 11 extra financieringen aan. Om dit succes te herhalen met de nieuwe bedrijven, zal Katapult Accelerator hen drie maanden lang intensief klaarstomen in Olso. De startups kunnen bovendien een beroep doen op 120 internationale mentoren en kunnen rekenen op de steun van het Katapult Accelerator-team.

Diversiteit

1.500 startups uit de gehele wereld stelden zich kandidaat voor het steunprogramma. De 12 geselecteerden zijn actief of gevestigd in India, Kenia, Nigeria, Singapore, de Verenigde Staten, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Zuid-Korea, Marokko, Zweden, Noorwegen en IJsland. Nagenoeg elk continent is dus vertegenwoordigd. Bovendien staat bij 50% van de startups een vrouw mee aan de wieg.

Een overzicht van de geselecteerde bedrijven vind je hier.

Deelnemen

Het Noorse project is blijkbaar geenszins van plan om na twee edities te stoppen. Momenteel kan je een kandidatuur inzenden om deel uit te maken van de derde groep ondersteunde startups. Hiervoor heb je nog tot 25 mei 2018 de tijd.

Bron: Katapult Accelerator | Eigen verslaggeving

Foto: © Katapult Accelerator

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.