Telenet duurzaamste mediabedrijf

Telenet duurzaamste mediabedrijf

Voor het vijfde jaar op rij werd Telenet bekroond tot wereldwijde leider in duurzaamheid door het investeringsexpertisebureau RobecoSAM. Telenet blijft ook voor het zesde opeenvolgende jaar lid van de Dow Jones Sustainability Europe en World Indices. De Dow Jones Sustainability Index (DJSI) erkent bedrijven die het best bestendigd zijn om opduikende kansen en risico’s als gevolg van wereldwijde trends in duurzaamheid te herkennen en hierop te reageren.

 

 

Beste ‘wereldwijde mediasector’

Eerder deze maand maakten S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM de resultaten bekend van de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) Review 2016. Elk jaar worden 3.000 beursgenoteerde bedrijven uitgenodigd om deel te nemen aan de Corporate Sustainability Assessment.

De DJSI erkent bedrijven uit alle industrieën die uitmunten in duurzaamheid ten opzichte van andere spelers binnen een sector. De organisatie beoordeelt de bedrijven op basis van een gedetailleerde vragenlijst die focust op de economische, sociale en milieu-gerelateerde businesspraktijken die een impact hebben op de financiële resultaten. Zo worden onder meer het corporate governance-beleid, de milieuprestaties, de supply chainen het werknemersbeleid grondig doorgelicht.

Telenet kreeg topscores voor zijn resultaten op onder andere Risk & crisis management, Supply chain management, Corporate citizenship & philantrophy en Responsibility of content.

 

Volledig klimaatneutraal

“Telenet garandeert milieuduurzaamheid door middel van meerdere projecten, zoals onder andere het planten van 533.000 bomen sinds 2011. Door aanhoudende inspanningen op klimaatgebied, werd Telenet in 2015 volledig klimaatneutraal. Het bedrijf ontwikkelt uitstekende en gebruiksvriendelijke producten, voert een transparant prijsbeleid en engageert zich naar sociale en lokale gemeenschappen. Die initiatieven weerspiegelen hun betrokkenheid tot een duurzame leider in de sector.”, zei RobecoSAM over Telenet.

Bij Telenet vormt duurzaamheid een integraal deel van de langetermijn businessstrategie en visie. Het duurzaamheidsbeleid en de vorderingen worden uitgebreid beschreven in het jaarlijkse duurzaamheidsrapport. In 2015 behaalde het bedrijf enkele opmerkelijke resultaten:

  • de doelstelling rond klimaatneutrale werking werd bereikt
  • werknemers van Telenet presteerden meer dan 1.900 uren gemeenschapswerk 
  • ruim 150.000 klanten genoten van een volledige en gratis check-up van hun Telenet-producten dankzij de ‘Helemaal mee tournee’.

Via het Kickstart-programma stimuleert Telenet innovatie en digitaal start-up ondernemerschap. In samenwerking met Idealabs, Start it@kbc en iMinds begeleidt het jonge, beloftevolle ondernemers met funding, expertise-sharing en community-building–initiatieven.

 

datum: 08-09-2016
bron: Telenet

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.