telenet june digitaal energieplatform

Telenet stapt in digitaal energieplatform June Energy

Met de stijgende energieprijzen en een complexer wordende energiemarkt wordt optimaal energieverbruik steeds belangrijker. Telenet gaat daarom een partnership aan met June Energy, aanbieder van innovatieve digitale oplossingen. De kapitaalinjectie van drie miljoen euro stelt June Energy in staat om productontwikkelingen te versnellen. Telenet versterkt op zijn beurt het aanbod van digitale diensten die het leven vergemakkelijken

Door zijn partnership in June Energy betreedt Telenet voor het eerst de energiemarkt. ​June Energy biedt digitale oplossingen aan waarmee klanten gepersonaliseerd inzicht krijgen in hun energietarief en -verbruik. Die helpen mensen sensibiliseren over hun energieverbruik en sporen hen aan om duurzamere energieoplossingen te kiezen. Zelflerende algoritmes zorgen voor concreet advies qua energie-investeringen aan de woning. Bovendien stellen ze een automatische overstap voor naar de interessantste energieaanbieder. Klanten kunnen zo besparen op hun energiefactuur en krijgen de ruimte om te kiezen voor slimme, duurzame energie.

Win-win

Via June Energy kan Telenet zijn klanten op termijn een service aanbieden waarbij ze eenvoudig hun energiegegevens kunnen beheren en zo hun energietarief optimaliseren. Telenet kan op zijn beurt June bijstaan om een breder publiek te bereiken.

De afgelopen jaren bouwde Telenet al partnerships uit rond innovatieve diensten. Zo richtte het in 2013 mee de digitale documentenkluis Doccle op. In 2017 volgde de identiteitsapp Itsme. Ook in andere sectoren onderzoekt het bedrijf hoe het klanten kan gidsen en ontzorgen. Vorig jaar was er een joint venture met bouwbedrijf Willemen voor een woontotaaloplossing voor huurders. En via de website biedt het diensten aan als een ‘slimme deurbel’ en een ‘slimme pakjesbox’.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.