Getest: Boek ‘Duurzaam online shoppen’

Is e-commerce slecht voor het milieu? En hoe kan de impact verminderd worden? Die vragen liggen aan de basis van het boek dat Heleen Buldeo Rai schreef.

De auteur heeft een achtergrond in toegepaste economische wetenschappen en doet momenteel onderzoek aan de leerstoel Logistics City in Parijs. Wetenschappelijke studies vormen ook de basis van haar boek. Ze kadert daarin enerzijds de problematiek rond duurzame e-commerce. Anderzijds reikt ze inspiratie en concrete strategieën aan voor duurzamere e-commerce.

In vier etappes volgt ze het parcours van de internetaankoop – van het check-outvenster en distributiecentrum tot de route en aankomst. In Nederland bekroonde het Platform Innovatie in Marketing (PIM) het boek alvast tot ‘De Bewustmaker’ omdat het op eigenzinnige wijze een onderwerp behandelt dat aansluit bij marketing.

Stemt alvast tot nadenken: “Mocht een gezin met vier onlineshoppers de CO2-impact van zijn internetaankopen willen compenseren, dan zou het elk jaar één naald- of loofboom moeten planten in een stedelijke omgeving en die tien jaar moeten laten groeien.”

Eindverdict: een handig boek voor wie op zoek is naar concrete aanbevelingen en praktijkvoorbeelden 

Duurzaam online shoppen. Praktijkgids voor e-commerce van morgen.’ Door Heleen Buldeo Rai. Uitgegeven bij Lannoo Campus. 29,99 euro. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.