Vijf jaar na de lancering in België heeft Too Good To Go, de B2C-app die de strijd aangaat tegen voedselverspilling, al 10 miljoen maaltijden van de vuilnisbak gered. Dat cijfer kwam er dankzij 2 miljoen Belgische gebruikers en een groeiend aantal partners.
De Too Good To Go-app verbindt sinds 2018 in België gebruikers met handelaars die op het einde van de dag met onverkochte producten zitten. Met succes: de app wist sindsdien in België maar liefst 10 miljoen maaltijden te redden. Dat komt overeen met een besparing van zo’n 25 miljoen kilo CO2e-uitstoot, het equivalent van 55 miljoen kWh elektriciteit of ruim 150 jaar warm douchen door 1 persoon.
Een derde van de prijs
Volgens Franco Prontera, Country Director Too Good To Go België, is de strijd tegen voedselverspilling een van de meest doeltreffende oplossingen om de klimaatcrisis tegen te gaan en beseffen steeds meer mensen dat.
Daarnaast draagt het huidige economische klimaat ook bij aan de groeiende belangstelling. Prontera: “Gebruikers krijgen goede producten aan slechts een derde van de prijs en bedrijven zien hun klantenbasis groeien en kosten dalen, een win-win-win die in deze tijden van inflatie, dalende koopkracht en energietransitie voor een beter klimaat, relevanter is dan ooit.”
lees ook
Europa verdeeld over strengere regels rond voedselverspilling
Groeiend aantal partners
Van lokale bakker, slager of wijnhandel tot horecazaken, grote supermarktketens en bekende merken: steeds meer partners sluiten zich aan. Het zijn er momenteel ruim 10.000 – met een nationale dekking in meer dan 500 steden en gemeenten.
Terwijl het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de meeste partners heeft (1.879), was de sterkste groei in 2022 voor Vlaams-Brabant (+50%), gevolgd door Limburg (+44%), en Waals-Brabant (+43%).
De stad Brussel staat met 474 partners boven aan in het lijstje met steden, gevolgd door Gent (431), Antwerpen (259) en Luik (165).
lees ook
Belgische supermarkten kunnen duurzamer
Gent voorop
Oost-Vlaanderen is met ruim 1,7 miljoen geredde maaltijden de absolute winnaar, met een belangrijke bijdrage van Gent, die met bijna een half miljoen maaltijden aan de top staat van de steden, gevolgd door Brussel, Antwerpen en Luik.
In België gebruiken 2 miljoen mensen de app. Too Good To Go is actief in 17 landen, waaronder de VS en Canada. Wereldwijd zijn er al 198 miljoen maaltijden gered.