treedom
(Beeld: Treedom)

Treedom behaalt mijlpaal van 3 miljoen geplante bomen

Treedom heeft deze maand een bijzondere mijlpaal bereikt. De B-corp, dat wereldwijd het eerste platform is waarmee je op afstand digitaal een boom kan planten en online op de hoogte wordt gehouden van de boom en het project waar deze deel van uitmaakt, heeft wereldwijd meer dan 3 miljoen bomen geplant. 

Sinds de oprichting heeft Treedom zich niet alleen gericht op het planten van bomen om de wereldwijde CO2 uitstoot te helpen absorberen, maar ook geïnvesteerd in de langetermijnondersteuning van lokale gemeenschappen in de 12 landen waar Treedom bosbouwprojecten heeft uitgevoerd.

In 2021 heeft Treedom 72.880 nieuwe deelnemers uit plattelandsgemeenschappen betrokken bij hun projecten. Treedom ontwikkelt samen met de lokale gemeenschappen agroforestry systemen waar zij zelf profijt van hebben. Zo zorgt bijvoorbeeld het planten van bomen ervoor dat deze schaduw en bescherming van wind bieden aan andere aanwezige gewassen. Hierdoor kunnen deze jaarlijkse- en seizoensgewassen een betere oogst opleveren, wat locale boeren op  hun beurt weer voedselzekerheid en inkomensmogelijkheden biedt. Om gendergelijkheid te stimuleren binnen deze gemeenschappen biedt Treedom vrouwen de juiste training en ondersteuning om deze projecten ook te realiseren.  

Federico Garcea, oprichter en CEO van Treedom, zegt: “We zijn ongelooflijk trots dat we deze mijlpaal hebben bereikt en dat we het afgelopen jaar zo’n uitzonderlijke groei hebben doorgemaakt. Drie miljoen bomen betekent niet alleen dat er nog meer CO2 wordt geabsorbeerd, maar samen met onze partners en de publieke steun hebben we ook belangrijke sociale en economische bijdragen geleverd aan de lokale gemeenschappen. Treedom gaat verder dan alleen het planten van bomen en werkt samen met de gemeenschappen om uiteindelijk de juiste boom en het juiste doel te vinden. Daarnaast zijn we trots op onze internationale uitbreiding uit te breiden in kernmarkten zoals het Duitse taalgebied, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.” 

In de afgelopen acht maanden heeft het platform een grote groei doorgemaakt. In die periode, tussen juni 2021 en februari 2022, zijn in totaal één miljoen bomen geplant. Mede dankzij een grote investering en steun van voormalig formule 1-wereldkampioen Nico Rosberg, slaagde Treedom erin om het proces waarmee bomen geplant worden te versnellen. Een groei die niet onopgemerkt is gebleven.  

Daarnaast heeft Treedom meer dan 8000 bedrijven geholpen met hun eigen duurzaamheidsambities, waaronder grote merken zoals Samsung en Timberland, en 100.000 nieuwe individuele klanten verwelkomt. Klanten van Treedom kunnen vanaf heden met een nieuw klantprofiel niet enkel het verhaal van hun eigen boom volgen, maar ook van de vele agroforestry projecten over heel de wereld. Zo zien zij in real-time hoe Treedom de planeet groener maakt en leren zij ook over de socio-economische voordelen van elk project voor de lokale gemeenschappen. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.