UPS rijdt 1 miljard mijl duurzaam

UPS rijdt 1 miljard mijl duurzaam

UPS heeft een jaar vroeger dan gepland haar doel bereikt: 1 miljard mijl rijden met haar vloot op alternatieve brandstof en geavanceerde technologie. Het bedrijf deed daarbij 10 jaar ervaring op in hun ‘rijdende laboratorium’.

In 2012 was het doel van UPS om tegen het einde van 2017 één miljard mijl te rijden op alternatieve brandstoffen. Deze doelstelling werd een jaar vroeger verpulverd. Daarbij werd ongeveer twaalf procent van de traditionele diesel en benzine vervangen door alternatieve brandstoffen, waaronder hernieuwbaar aardgas en hernieuwbare diesel.

 

4.000 reizen naar de maan

“We hadden een duurzaamheidsdoel voor ogen: ons rijdende laboratorium optimaliseren door 1 miljard schone mijl te rijden met onze voertuigen op alternatieve brandstof – dat is het equivalent van ruim 4.000 reizen naar de maan,” aldus David Abney, voorzitter en CEO van UPS. “Met meer dan 100.000 chauffeurs die meer dan 3 miljard mijl per jaar registreren, hangt onze toekomst af van ons vermogen om aan de groeiende vraag naar wereldwijde handel te voldoen, terwijl we onze impact op het milieu verminderen.”

“De meest drukke steden ter wereld voeren nul-emissiezones in en UPS probeert hierop vooruit te lopen door te investeren in geavanceerde technologieën en zo het commerciële wagenpark van de toekomst te creëren,” aldus Abney.

 

Big Data uit ‘rijdende labo’

UPS erkent dat alternatieve bandstoffen en geavanceerde technologie unieke voordelen hebben die afhankelijk zijn van de routes en regio’s waarin ze gebruikt worden. Het bedrijft zet de 7.200 voertuigen uit haar ‘rijdende laboratorium’ in om de beste oplossing voor elke situatie te bepalen. Tijdens dit traject leerde UPS verschillende lessen en wil het andere bedrijven helpen bij hun duurzaamheidinvesteringen.

De bedrijfsvooruitgang op het gebied van duurzaamheid staat in detail beschreven in het 14de jaarlijkse Duurzaamheidsrapport.

Datum: 03-08-2016
Bron: ups.com/sustainability 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.