(Beeld: Adobe Stock)

Vlaanderen verspreidt richtlijnen om vergunningsstop te voorkomen na Stikstofarrest

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft via een Ministeriële Instructie richtlijnen rond de stikstofproblematiek aan al haar administraties en alle vergunningverlenende overheden verspreid. Dat was nodig om de periode op te vangen tot de Vlaamse regering een definitief stikstofkader vastlegt, eind 2021.

Een arrest van de Raad voor Vergunningsbetwisting haalde in februari het voorlopige stikstofkader uit 2016 onderuit, dat werkte met een minimumdrempel van 5% waaronder vergunningen die zorgen voor extra uitstoot mogelijk waren. De Raad oordeelde dat Vlaanderen de voorbije jaren te veel ammoniakuitstoot vergunde zonder de impact op onze waardevolle natuurgebieden voldoende in rekening te brengen.

Advertising
 

De voorbije weken werd gewerkt aan tussentijdse richtlijnen om de periode op te vangen tot een definitief stikstofkader, eind 2021. In het weekend van 1 mei verspreidde Demir dan ook een zogenaamde ‘instructie’ aan haar  Vlaamse administraties en vergunningverlenende overheden. Die moet rechtszekere vergunningsbeslissingen mogelijk maken voor alle belangrijke investeringsdossiers door alle verschillende bestuursniveaus.

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis