VN waterrapport gaat op zoek naar manieren om de waarde van water te definiëren

22 maart is Wereldwaterdag. De belangrijkste oorzaak van waterverspilling en -misbruik is het onvermogen om de waarde van water te erkennen. Zo concludeert het World Water Development Report (WWDR) 2021 van de Verenigde Naties, gepubliceerd door UNESCO namens UN-Water.

Ondanks de moeilijkheid om een ​​objectieve en onbetwistbare waarde toe te kennen aan een hulpbron die van fundamenteel belang is voor het leven, lijkt het noodzakelijk om de verschillende dimensies van water te onderzoeken om de verschillende aspecten van zijn ‘waarde’ te begrijpen. Dit geldt vooral in tijden van toenemende schaarste en tegen de achtergrond van bevolkingsgroei en klimaatverandering.

Advertising
 

“Water is onze meest waardevolle hulpbron, een‘ blauw goud ’waar meer dan 2 miljard mensen geen directe toegang toe hebben. Het is niet alleen essentieel om te overleven, maar speelt ook een hygiënische, sociale en culturele rol in het hart van menselijke samenlevingen ”, zegt Audrey Azoulay, directeur-generaal van UNESCO.

De WWDR van dit jaar gaat in op de vraag naar de waarde van water. Het laat zien dat verspilling en onzorgvuldig gebruik voortkomen uit het feit dat we maar bij water uitsluitend in termen van kostprijs denken, zonder de enorme waarde ervan te beseffen, die onmogelijk te becijferen is.

Enkele feiten over water

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis