Voetbalclub OHL trekt groene kaart

Voetbalclub OHL trekt groene kaart

 

Na de Belgische zomerfestivals neemt ook voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) zijn verantwoordelijkheid inzake duurzaamheid.

Samen met partner Eneco legt OHL zonnepanelen op het dak van de nieuwe stadiontribune. Een Tesla Powerwall zorgt voor de opslag van overdag opgewekte energie die niet onmiddellijk verbruikt wordt. Met het initiatief werkt OHL mee aan de realisatie van ‘Leuven Klimaatneutraal 2030’. 

 

Zonnepanelen en laadpunten

Als grootste sportclub van Oost-Brabant wil OHL het goede voorbeeld geven door te investeren in duurzaamheid.  

“Nog dit najaar plaatsen we zonnepanelen op het dak van de nieuwe supporterstribune en installeren we een Tesla Powerwall. Zo kan de club de opbrengst van de zonnepanelen opslaan om die op een drukker moment te gebruiken. Daarnaast zal de club twee publieke laadpunten installeren voor bezoekers die met de elektrische auto naar het stadion willen komen.” Jimmy Houtput, voorzitter OHL

De zon wordt naast Eneco hoofdleverancier van energie. Na de initiële investering dalen de werkingskosten van de club. En daardoor komt er budget vrij om te investeren in de jeugdopleiding, de algemene werking én het sportieve luik.

 

Fanfunding

Voor de financiering van de zonnepanelen zet OHL een ‘fanfunding’-actie op. De club wil 500 supporters overtuigen om elk 250 euro te investeren in de verduurzaming van het stadion. Supporters kunnen tot 30 september bijdragen via www.fondsopdreef.be/fanfunding

 

datum: 13-07-2016
bron: OHL

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.