Volledig nieuwe en elektrische bestelwagen van Ford Pro: “Een Transit voor het nieuwe tijdperk”

Europa’s bestverkochte bestelwagen bestaat nu ook in elektrische uitvoering. De E-Transit Custom combineert de geavanceerde technologie voor elektrische voertuigen met Ford Pro’s digitale ecosysteem van software en diensten. Daarmee wil het bedrijf naar eigen zeggen een nieuw tijdperk inluiden.

“Ford Pro en de E-Transit Custom herdefiniëren wat een bedrijfsvoertuig kan doen: werkende mensen en bedrijven naar een nieuw digitaal tijdperk leiden”, aldus Jim Farley, president en CEO van Ford Motor Company. “Onze klanten hebben van de Transit Custom het populairste bedrijfsvoertuig in Europa gemaakt, en we luisteren al meer dan vijftig jaar naar hen. De nieuwe E-Transit Custom is ontworpen en ontwikkeld om aan hun behoeften te voldoen: een Transit voor het nieuwe tijdperk, maar een voertuig dat nog altijd zijn handen vuil kan maken als er een klus geklaard moet worden.”

Mobiel kantoor

Moderne accutechnologie zorgt voor een rijbereik van 380 km en een snellaadvermogen tot 125 kW voor 15-80 procent opladen in 41 minuten. Een nieuw laadprofiel laadt de energie vooraan. Bij laboratoriumtests leverde het systeem met een lader van 125 kW bijna 38 km actieradius in slechts 5 minuten met behulp van een lader van 125 kW.

E-Transit Custom biedt ook nieuwe digitale oplossingen voor multi-dropleveringen en toegang tot de cabine en de laadruimte. De cabine is bovendien een mobiel kantoor, met 5G-connectiviteit en een flexibele werkruimte, inclusief slimme functies zoals een stuur dat kan worden opgevouwen tot een ergonomische houder voor laptops en tablets. De cloudconnectiviteit en digitale technologieën kunnen tijdens de hele levensduur van het voertuig evolueren via Ford Power-Up-software-updates. Verder heeft de bestelwagen een laadvermogen tot 1.100 kilogram, een lagere laadvloer met gemakkelijker toegang en een maximaal trekvermogen van 2.000 kilogram.

De productie is voor Ford Otosan in Turkije. De productie start naar verwachting in het najaar van 2023. Er ging een investering van 2 miljard euro aan vooraf. E-Transit Custom is een van de vier nieuwe elektrische bedrijfsvoertuigen van Ford Pro die tegen 2024 naar Europa komen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.