Wat denken de ecoTipslezers over trends in duurzaam ondernemen

De lezers van ecoTips over trends in duurzaam ondernemen in 2016

In 2016 vroeg ecoPoll de mening van de lezers over een aantal Trends in Sustainability. Wij stelden onze lezers een aantal vragen over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in hun bedrijf. De resultaten kon je regelmatig terugvinden in onze e-nieuwsbrief en in ecoTips magazine.

November-december: Heeft jouw bedrijf al een duurzaamheidsrapport opgesteld?

Deze ecoPoll is nog niet afgesloten, laat ons zeker weten of je reeds een duurzaamheidsrapportage deed of dit in 2017 van plan bent.

September-oktober: Heeft jouw bedrijf geïnvesteerd in duurzame energie?

65 procent van de deelnemers heeft inderdaad al geïnvesteerd in duurzame energie, de anderen zijn het wel van plan. Onze lezers investeren vooral in fotovoltaïsche zonnepanelen en warmtepompen.

Alle deelnemers deden – of plannen – ook investeringen in technieken om de energiebehoefte te verminderen. Enkele voorbeelden: het water- en energieverbruik werd teruggedrongen, een passief kantoor gebouwd en led-verlichting met bewegingsmelders geïnstalleerd.

Juli-augustus: Welke zijn de toekomstige, essentiële technieken binnen ecodesign?

Volgens de deelnemers is refurbishing dé techniek van de toekomst, gevolgd door recyclage en remanufacturing. Niemand stelde dat alleen nieuwe grondstoffen en installaties de gevraagde kwaliteit kunnen leveren.

Iemand vond dat ‘consuminderen’ misschien nog beter is. Een andere deelnemers meent dat we minder in vakjes moeten denken, dat ecodesign eigenlijk ‘levenscyclusdenken’ is en dat we voor elk product de meest optimale keuze moeten maken.

Februari-maart: Plan jij dit jaar een opleiding in een duurzaam onderwerp?

Op de eerste ecoPoll van 2016 antwoordde iedereen dat ze (misschien) een opleiding in een duurzaam onderwerp planden. Deels uit vrije wil, maar ook deels omdat de functie hen ertoe verplicht.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.