atelier_ekopak

water waar nodig: opwaarderen van water

In tijden van waterschaarste zijn innovatieve bedrijven en ontwikkelingen een absolute noodzaak. Ekopak ontwikkelde verschillende technieken om afvalwater te hergebruiken als proceswater voor bedrijven. Met Circeaulair gaat het bedrijf nog een stap verder, richting duurzaam water voor elke industrie.

Water is een kostbare bron, daarmee trappen we los een open deur in. De jongste jaren hebben periodes van droogte, maar ook hevige overstromingen, ons getoond hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te springen met water. Voor ons zit Niels D’Haese, Chief Commercial Officer bij Ekopak. Doet die merknaam een belletje rinkelen? Dat zou best kunnen, want Ekopak prijkt sinds vorig jaar fier op de wielershirts van Soudal-Quick Step. “Hetzelfde ‘wolfpack’-gevoel vinden we ook terug in ons bedrijf.” 

Viva la révolucion

Ekopak is al sinds 2004 actief op het vlak van waterbehandeling. In 2013 nam Pieter Loose Ekopak over en werd de focus volledig op duurzaam water gericht. Het WaaS (Water-as-a-Service)-concept loodste de firma vervolgens in een stroomversnelling. Zelfs Marc Coucke ziet wat in het bedrijf en stapte met zijn investeringsmaatschappij in Ekopak. Twee jaar later, in 2021, stapt Ekopak naar de beurs, wordt het sponsor van het wielerteam van Patrick Lefevere en richt het ook het vizier op de Franse markt. 

Dit is een +artikel voor onze abonnementhouders.

GENIET VAN MEER KENNIS

NEEM EEN JAARABONNEMENT ECOTIPS

30 DAGEN GRATIS LEZENABONNEER JE HIER

Heb je al een abonnement?
Log dan hier in!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.