Honda Clarity fuel cell
Beeld: Honda

WaterstofNet krijgt twee Honda Clarity FCEV’s

Honda R&D Europa nodigt WaterstofNet uit om twee Honda Clarity fuel cell elektrische voertuigen te testen. Deze test is onderdeel van het H2ME2-project en wordt gefinancierd door het Clean Hydrogen Partnership. 

WaterstofNet gaat de twee voertuigen gebruiken tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Om de sleutels te overhandigen, reisde WaterstofNet naar Offenbach om de auto’s vervolgens naar de werkplaatsen in de Benelux te rijden. 

Met de twee waterstofvoertuigen gaat WaterstofNet real life operationele data verzamelen voor het H2ME2-project van Honda. Beide voertuigen worden gebruikt onder alledaagse omstandigheden om zo te testen hoe haalbaar waterstofvoertuigen voor dagelijks gebruik. Tegelijkertijd zullen de voertuigen inzichten verzamelen en data genereren. 

In Europa voert Honda tests uit met in totaal 10 Honda Clarity fuel cell elektrische voertuigen. Daarnaast heeft Honda ook talloze van deze voertuigen in gebruik in Japan en Californië. Op basis van al deze inzichten wil Honda de markt voor waterstofvoertuigen sterk opschroeven. 

Wat is het H2ME2 project

Het H2ME2 (Hydrogen Mobility Europe 2)-project begon in mei 2016 en is gebouwd op de expertise en ervaringen van het voorafgaande H2ME1-project. Het project is bedoeld om het aantal voertuigen die rijden op waterstof in Europa significant uit te breiden. Om dat mogelijk te maken wil het project bevestigen dat de voertuigen, tankstations en hydrogene productietechnieken klaar zijn voor commercieel gebruik. 

Met meer dan 1100 auto’s, busjes en trucks verspreid over verschillende continenten gaat het H2ME2-project uitzoeken welke factoren de volledige commercialisatie van waterstofvoertuigen nog tegenhouden. Ook verzamelt het project resultaten om toekomstige investeringen te ondersteunen. 
Naast het H2ME2-project, houdt WaterstofNet zich bezig met tientallen andere projecten rondom mobiliteit op waterstof, zoals het project H2-Share.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.