Recupel transport elektro
(beeld: Recupel)

Welke bedrijven transporteren de afgedankte elektro en lampen voor Recupel?

Recupel organiseert de inzameling, het transport en de verwerking van afgedankte elektr(on)ische apparaten en lampen in België. Een van haar opdrachten is de ophaling en het transport van deze apparaten organiseren. Recupel transporteert die goederen niet zelf maar duidt op contractuele basis partners aan.

In 2021 was er een nieuwe tenderprocedure. Vanaf 1 juli 2021 zullen BD myShopi, Retrival, R.app.el en SOFIE deze transportopdrachten uitvoeren voor Recupel. Bijna 90%, of 109.654 ton, wordt ingezameld via het eigen, logistieke inzamelnetwerk van Recupel (recyclageparken, distributie, etc.).

Het transport omvat de fijnmazige inzameling van afgedankte elektro, lampen en rookmelders en de superfijnmazige inzameling van klein elektro en lampen. Door middel van een strikte tenderprocedure, die werd goedgekeurd door de regionale overheden, wijst Recupel de diverse opdrachten toe aan:

  • BD myShopi: voor de fijnmazige inzameling van grootwit, koelvries-apparaten, televisies en monitoren en klein elektro in de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Brussel en Luxemburg.
  • Retrival : voor de fijnmazige inzameling van grootwit, koelvries-apparaten, televisies en monitoren en klein elektro in de provincies Henegouwen en Namen.
  • R.app.el : voor de fijnmazige inzameling van grootwit, koelvries-apparaten, televisies en monitoren en klein elektro in de provincie Waals-Brabant.
  • SOFIE : voor de fijnmazige inzameling van grootwit, koelvries-apparaten, televisies en monitoren en klein elektro in de provincie Luik.
  • BD myShopi: voor de fijnmazige inzameling van lampen en rookmelders voor heel België.
  • BD myShopi: voor de superfijnmazige inzameling van de Recupel-punten voor klein elektro (< 25 cm) en lampen voor heel België.

De contracten starten op 1 juli 2021 en worden beëindigd op 30 juni 2024.

Meer ecoTips artikels over Recupel

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.