Zet je duurzame vacature in de kijker!

Net als de vorige jaren bekeken we de algemene trends op de arbeidsmarkt en zoomden we in op de vacaturecijfers voor enkele duurzame beroepen (architect bouw, bodemonderzoeker en deskundige veiligheid, hygiëne en leefmilieu). Conclusie: Duurzame beroepen zitten in de lift, maar daardoor wordt de arbeidsmarkt wel heel wat krapper. 

Stijgend aantal vacatures

In ons artikel rond de evoluties op de arbeidsmarkt, kon je enkele weken geleden al lezen dat het aantal vacatures blijft stijgen. VDAB stelde in 2018 een algemene stijging vast van maar liefst 11,5%. Die stijging zien we ook terugkomen in de markt van de duurzame beroepen. Één van de sectoren die in 2018 de grootste vacaturetoename kende, was bijvoorbeeld de sector ‘energie, water en afvalverwerking’.

Maar als gevolg van deze stijging blijken heel wat vacatures langer open te blijven staan. De arbeidsmarkt voor duurzame beroepen is krap en daar lijkt niet snel verandering in te komen.

Zet je vacature in de kijker

Gelukkig kunnen wij je helpen! De kans dat de ideale duurzaamheidsexpert, bodemonderzoeker, ingenieur, veiligheidsmanager… ons magazine leest, onze website bezoekt of onze social media kanalen volgt is immers groot. 

Met EcoTips magazine en de abonneenieuwsbrief bereiken we ondertussen 3.000 lezers die beroepsmatig actief zijn in de sector van het duurzaam ondernemen. Daarnaast ontvangen nog eens 7.800 lezers onze openbare nieuwsbrief en blijft het aantal volgers op sociale media sterk stijgen. 

Neem dus zeker even vrijblijvend contact op als je op zoek bent naar experten in duurzaam ondernemen. Samen bekijken we hoe we jouw toekomstige collega’s en medewerkers kunnen bereiken. 

Enkele ecoTips voor het vinden van de juiste kandidaat

Hierbij geven we je alvast een aantal tips mee voor het vinden van een goede, duurzame, kandidaat:

  • Zoek steeds de sterke punten in elke kandidaat en vraag je af hoe deze jouw bedrijf of organisatie vooruithelpen.  Een kandidaat met het perfecte profiel is daarom nog geen perfecte kandidaat voor jouw organisatie!
  • Wat niet is kan nog komen! Of om het anders te zeggen: Hire character, train skill! Zorg ervoor dat je medewerkers zich in jouw bedrijf kunnen ontplooien. 
  • Verras je toekomstige nieuwe medewerker. Nee, niet met bloemen of cadeautjes, maar door je vacature daar te plaatsen waar hij/zij het niet verwacht. Op die manier trek je mogelijks personen aan die niet actief op zoek waren naar een nieuwe job, maar die wel professioneel en toegewijd met hun huidige job bezig zijn. Een erg belangrijke en interessante eigenschap, niet? 
  • Zorg voor een duidelijke, vlot geschreven en uitnodigende jobadvertentie en -omschrijving. Besteed voldoende zorg aan de tekst, interessante links, je bedrijfscultuur, je visie en waarden. 
  • Wees bereikbaar! Sommige kandidaten hebben nog wat vragen of willen meer info. Zorg ervoor dat ze een contactpersoon hebben waar ze naar kunnen bellen voor uitleg en vragen. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.