Werner & Mertz in 2019: 3 awards en nieuwe samenwerkingen en fabriek

Werner & Mertz heeft niet stilgezeten het afgelopen jaar. Met drie prijzen, 330 miljoen recycled PETflessen op de teller, nieuwe samenwerkingen en een nieuwe productiesite in thuisstad Mainz, was 2019 een bijzonder jaar voor de producent van schoonmaakmiddelen.

“Ik kon me mijn eerste jaar bij Werner & Mertz niet beter voorstellen. Het is een fantastisch jaar geweest op alle vlakken”, vertelt Chris De Vuyst, general manager Werner & Mertz Benelux. “We hebben laten zien dat Werner & Mertz meer is dan enkel een schoonmaakmiddelenproducent. Wij staan ook voor een ecologische en duurzame manier van ondernemen en stellen het principe van circulariteit centraal in al hetgeen we doen. En dat is in mijn ogen minstens even belangrijk.”

Dit jaar bereikte Werner & Mertz een mijlpaal in zijn geschiedenis. In december werd de magische grens van 330 miljoen flessen uit 100% gerecycled materiaal bereikt. Die flessen worden gebruikt voor de verpakking van de producten van green care PROFESSIONAL, het ecologische gamma van schoonmaakmiddelen bij Werner & Mertz. “We zijn erg trots op het feit dat we een voortrekkersrol spelen op dit vlak.”, aldus Chris De Vuyst.

Dat gerecycled plastic is hoofdzakelijk bestemd voor de nieuwe fabriek in Mainz, de grootste productielocatie met 100% gerecycled plastic verpakkingen ter wereld, waaraan Werner & Mertz het afgelopen jaar de laatste hand legde.


Beurzen

Werner & Mertz was in 2019 ook terug te vinden op alle belangrijke beurzen in België en Nederland. Zo was het aanwezig op de Bunzl Belgian Expo, de ZwembadBranche Dag en recenter op de Schoonmaak Vakdagen.

Werner & Mertz viel ook drie keer in de prijzen. In mei ontving de schoonmaakmiddelenproducent de Sustainability Award tijdens de Bunzl Belgian Expo in Brussel voor zijn inzet op vlak van duurzaamheid en het uitgebreide assortiment aan duurzame producten. In oktober volgde de award voor de meest duurzame en innovatieve B2B-verpakking op de Greener Packaging Awards in Mechelen voor hun Well Feel-flessen. Eind oktober was er de prestigieuze Milieuprijs van de Duitse Federale Stichting (DBU) voor CEO Reinhard Schneider. De keuze voor Schneider en Werner & Mertz kwam er omwille van de doorgedreven duurzaamheidsstrategie, de talrijke milieu-innovaties en de ecologische producten. De prijs beloont bedrijven die écht het verschil maken en een voorbeeld zijn voor andere bedrijven en industrieën.


Festivals

Begin dit 2019 ging green care PROFESSIONAL een samenwerking aan met Green Key om zo de ecologische voetafdruk in de hotelsector verder te verminderen. Daarnaast was er de nieuwe, flexibele en recyclebare pouch-verpakking die Werner & Mertz samen ontwikkelde met Mondi. Op die manier hopen beide spelers samen het plastic verpakkingsafval te verminderen. In de zomer waren er ook weer de traditionele samenwerkingen met de festivals Dour en Pukkelpop. In totaal werd daar de afgelopen vijf jaar al 483 kg ruwe olie en 208 kg plastic bespaard door gebruik te maken van de producten van Werner & Mertz

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.