Werner & Mertz wint Greener Packaging Award

Schoonmaakspecialist Werner & Mertz heeft in oktober 2019 de Greener Packaging Award gewonnen in Mechelen. Het bedrijf wint de prijs voor haar  Well Feel-flessen, gemaakt uit 100% gerecycleerd plastic. De award is een samenwerking van Fost Plus, Valipack en Get Smart (In) Packaging.

Werner & Mertz heeft de award voor de meest duurzame en innovatieve B2B-verpakking gewonnen op de Greener Packaging Awards in de Mechelse Nekkerhal tijdens de Empackbeurs. De jury bekroont zo het jarenlange werk van Werner & Mertz om hun producten volgens de principes van de circulaire economie te fabriceren en te verpakken. De manier waarop Werner & Mertz mensen aanzet om zelf duurzamer te leven, kon op veel bijval rekenen.

Praktisch design beloond

De jury loofde Werner & Mertz voor het praktische design met anti-slipfunctie van de Well Feel-flessen, de kleurcoderingsdop en het feit dat diezelfde dop niet vanzelf terug dichtklapt. Daarnaast kon het geïntegreerde meetsysteem, waarmee je kan zien hoeveel er nog in de fles zit, de jury bekoren. Werner & Mertz werd ook beloond voor het Leporello-label dat vertaald werd in meer dan twintig talen en de vermindering van de uitstoot bij het ontwerpen van de flessen.

 “Werner & Mertz zet al jarenlang in op een duurzame en circulaire productie van zijn producten. Het is fijn dat de jury ons daarvoor beloond. Zo hebben we het ‘Recyclate Initiative’ opgezet. Dat is een  initiatief waar ook een educatieve website bij hoort die mensen thuis informeert over recycleren en duurzaamheid. Daarnaast is er ook een teller die laat zien hoeveel plastic flessen we zelf al gemaakt hebben uit oud gerecycled plastic. Ondertussen staat die teller al op meer dan 310 miljoen flessen.” – Chris De Vuyst, general manager Werner & Mertz Benelux.

Benoit Lesgardeur van Werner&Mertz tijdens de rondgang in de productiehal van Werner&Mertz

Veilig, ergonomisch en 100 procent recycleerbaar

De jury van de Greener Packaging Awards was onder de indruk van het werk van Werner & Mertz en de flessen uit recycled plastic. De nieuwste flessen zijn honderd procent recycleerbaar, en worden ook gemaakt uit gerecycled plastic. Naast de duurzaamheid van de flessen, heeft Werner & Mertz ook aan de veiligheid en ergonomie van de gebruikers gedacht.

“We vermijden met onze producten rechtstreeks contact met de vloeistof, en elimineren overmatig gebruik. De breedte van de fles is speciaal smaller gemaakt en de fles heeft duidelijke ribbels aan de zijkanten zodat de fles makkelijker hanteerbaar is. “ aldus Chris De Vuyst, general manager Werner & Mertz Benelux.

Dit jaar hebben de Greener Packaging Awards en de Get Smart (In) Packaging Awards voor het eerst hun krachten gebundeld in één wedstrijd. In totaal werden 9 awards uitgedeeld. De awards zijn een initiatief van Fost Plus, Valipack en Get Smart (In) Packaging en hebben als doel om innovaties te belonen op het gebied van duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen.

Meer informatie over het Recyclate initiative van Werner & Mertz kan u vinden op de site van We for Recyclates.

https://youtube.com/watch?v=_EpyOUqKnT8

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.