energie-efficiente verbouwingen
20210306 - BELGIQUE, BRUXELLES: La maison en renovation de Mme De Clynen, le 6 mars 2021. © OLIVIER PAPEGNIES - (Beeld: Olivier Papegnies)

Woonkredieten Triodos Bank ontvangen Europees energie-efficiëntielabel

De woningkredieten van Triodos Bank in België, Nederland, en Spanje krijgen het Energy Efficient Mortgage Label (EEML). Dit duidelijke en transparante label zorgt ervoor dat consumenten, kredietverstrekkers en investeerders hypothecaire leningen die bijdragen tot een duurzamere woningbestand beter kunnen herkennen.

De EEML, die is opgericht door de Europese federatie van hypotheekverstrekkers, wil dit marktsegment duurzamer maken. Op welke manier? Door hypothecaire leningen in overeenstemming te brengen met de Green Deal, de routekaart van de EU naar een groenere economie en een nuluitstoot van broeikasgassen tegen 2050.

Een hypothecaire lening kan het label krijgen wanneer de gefinancierde woning aan de wettelijke EU-voorschriften voldoet of deze overtreft. Het label kan ook worden toegekend als de renovatie de energie-efficiëntie van de woning met ten minste 30% verhoogt.

“Triodos Bank biedt woonkredieten die huiseigenaren stimuleren om bij aankoop, bouw of verbouwing van hun woning duurzame keuzes te maken. Hoe energiezuiniger de woning, hoe lager de rente. Het was dan ook een logische stap voor Triodos Bank om zich bij het EEML-initiatief aan te sluiten. Het label bevestigt niet alleen dat onze woningkredieten duurzaam zijn, maar stelt ons ook in staat onze beste praktijken te delen met andere hypotheekverstrekkers in Europa.” Zegt Thomas Van Craen, directeur Triodos Bank België

Triodos Bank heeft voor 2,7 miljard euro aan woninghypotheken uitstaan in Nederland, België en Spanje. De bank stimuleert eigenaars van onroerend goed om energiebesparende maatregelen te nemen.

Triodos Bank is daarmee de eerste bank in België die de rente van een woonkrediet koppelt aan de energie-efficiëntie van de woning.

Meer ecoTips artikels over energiezuinig bouwen en wonen

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.