Workday helpt met toenemende regelgeving

Workday breidt ESG-aanbod uit

Workday, leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, kondigt nieuwe functionaliteiten aan. Die helpen klanten wereldwijd om te voldoen aan veranderende regelgeving op het gebied van Milieu, Maatschappij en Ondernemingsbestuur (Environmental, Social en Governance – ESG) en bedrijfsverantwoordelijkheid.

Twee nieuwe oplossingen – sociale rapportages voor ESG, en leveranciersrisico en duurzaamheid – vullen het bestaande portfolio aan. Dat ondersteunde al ESG-doelstellingen met oplossingen op het gebied van diversiteit, duurzame inkoop, compliance training, uitgebreide functionaliteiten voor audits en interne controles, en planning en analyse van ESG-data.

Steeds meer regelgeving

Organisaties wereldwijd zien zich geconfronteerd met toenemende druk vanuit wet- en regelgeving. Daarnaast is er de toenemende aandacht en vraag van investeerders en andere belanghebbenden om duurzaamheidsstrategieën en best practices in te voeren. Workday breidt daarom zijn ESG-aanbod uit. Zo verkrijgen klanten inzicht en overzicht in data die cruciaal zijn om te kunnen voldoen aan huidige en zich ontwikkelende ESG-eisen.

Daarnaast stelt Workday zijn bredere ecosysteem – inclusief klanten, partners en de ontwikkelaarsgemeenschap in het algemeen – in staat om nieuwe ESG-functionaliteiten te implementeren en toe te passen door gebruik te maken van open standaarden en technologieën en daarmee uitgebreide oplossingen te bouwen op het Workday-platform. Zo worden ESG-initiatieven van wereldwijde klanten in verschillende regio’s en sectoren ondersteund.

Flexibel platform

Nu er steeds meer nadruk komt op ESG, breidt Workday zijn bestaande aanbod uit om zo wereldwijde klanten te helpen hun ESG-inspanningen te versnellen en uit te breiden met:

  • Gestroomlijnde personeelsrapportages om ESG te meten
  • Verbeterde toegang tot data om duurzame leveranciers te kunnen selecteren
  • Oplossingen op maat van partners, gebouwd op Workday, zoals Accelerate2zero – gebouwd door Deloitte

De oplossing voor sociale rapportage voor ESG is per direct beschikbaar. De oplossing voor leveranciersrisico’s en duurzaamheid komt later in 2022 beschikbaar zonder extra kosten voor Workday-klanten.

“Bij het streven naar een duurzamere toekomst wil Workday een proactieve partner zijn die voortdurend innoveert om klanten verder te helpen bij hun ESG-initiatieven”, zegt Pete Schlampp, chief strategy officer van Workday. “We helpen klanten niet alleen bij hun doelstellingen van vandaag, maar breiden onze toegevoegde waarde voor de klanten uit met onze eigen investeringen en openheid via ons ecosysteem om hen zo ook te helpen om hun doelen in de toekomst te bereiken.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.