Zakenreiziger omarmt duurzaamheid

Drie kwart van de zakenreizigers wil dat hun bedrijf een duurzaam reisbeleid invoert, zo blijkt uit een enquête bij 2.500 werknemers in vijf landen. Zakelijk dienstverlener Deloitte Belgium geeft het goede voorbeeld met ambitieuze doelstellingen en door nationale en internationale treinreizen aan te moedigen. Om de stappen van dergelijke voorlopers te versterken start Bond Beter Leefmilieu de Coalitie Duurzame Zakenreizen.

De coronapandemie schudde de reisgewoonten van zakenreizigers door elkaar. Er werd massaal overgeschakeld op virtueel vergaderen en sterk geïnvesteerd in digitalisering. Dat was voor velen een zoektocht. Maar wat eerst als frustrerend werd ervaren, werd na verloop van tijd steeds meer als een voordeel gezien. Nu onze bewegingsvrijheid terug is, blijkt zelfs een trendbreuk ingezet. Drie op de vijf zakenreizigers vliegen minder dan voor de pandemie. Ook de luchthaven van Zaventem zag het percentage zakenreizigers van april tot juni dalen van 28 procent voor corona naar 22 procent. Veel werknemers hebben ervaren dat zakendoen anders, efficiënter én milieuvriendelijker kan. 

Minder vaak vliegen

Een enquête bij 2.500 werknemers in de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland en Spanje bevestigt die conclusies. Vandaag vindt 74 procent van de werknemers dat hun bedrijf doelstellingen en een reisbeleid moet formuleren om het aantal zakenvluchten terug te dringen. Ze zijn ervan overtuigd dat zo’n beleid de koolstofvoetafdruk van hun bedrijf sterk kan verminderen.

Dit is een +artikel voor onze abonnementhouders.

GENIET VAN MEER KENNIS

NEEM EEN JAARABONNEMENT ECOTIPS

30 DAGEN GRATIS LEZENABONNEER JE HIER

Heb je al een abonnement?
Log dan hier in!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.