Laadpunten, Interparkings, Brussels Airport

700 extra laadpunten op parkings Brussels Airport

Interparking, de uitbater van de openbare parkings op Brussels Airport, plaatst meer dan 700 laadpunten voor elektrische wagens in zijn parkings op de luchthaven. De installatie is een belangrijke investering om tegemoet te komen aan de behoeften van passagiers en personeel, aangezien er alsmaar meer elektrische auto’s op de baan zijn in België, aldus een persbericht van Brussels Airport.

Interparking biedt meer dan 13.000 parkeerplaatsen aan op Brussels Airport. Tot voor kort hadden bestuurders van elektrische auto’s toegang tot 50 speciaal uitgeruste parkeerplaatsen op de luchthaven. Gezien het toenemende aantal elektrische wagens zijn er 500 nieuwe laadpunten voor passagiers geïnstalleerd in P1 en P3, op een strategische locatie voor de luchthaventerminal. Er zijn ook tweehonderd nieuwe laadpunten speciaal voor het personeel geïnstalleerd aan de P1-parkeerzone, wat het totale aantal parkeerplaatsen met oplaadmogelijkheden op 750 brengt. 

Op weg naar groenere mobiliteit 

“Bij Interparking willen we ons steentje bijdragen aan een groenere mobiliteit”, zeg Roland Cracco, CEO van Interparking. “De toevoeging van deze laadpunten op Brussels Airport is maar een klein deeltje van ons ambitieuze project, namelijk de grootschalige uitrol van elektrische laadpunten in België en de acht andere Europese landen waar we actief zijn.”

“Elektrische mobiliteit maakt integraal deel uit van de duurzaamheidsstrategie van Brussels Airport”, vult Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, aan. “Het vervoer van onze passagiers op het tarmac gebeurt al volledig elektrisch en we zijn ons hele bedrijfswagenpark aan het elektrificeren. Ook algemeen gezien groeit het aantal elektrische auto’s, waardoor de behoefte aan laadpunten eveneens toeneemt. De nodige infrastructuur voorzien voor onze passagiers en medewerkers is dan ook een prioriteit.” 

Langzame laadpunten

De parkeergarages zijn uitgerust met de allernieuwste laadpunten, zodat passagiers hun auto kunnen opladen terwijl ze zelf hun batterijen aan het opladen zijn op vakantie. Het Interparking-team legt momenteel de laatste hand aan de bedrading en de technische installatie om een vlotte en veilige gebruikerservaring te garanderen. De 700 nieuwe laadpunten zullen vanaf begin maart geleidelijk worden geactiveerd. 

lees ook

Aantal snellaadpunten in Vlaanderen bijna verdrievoudigd

Ze kunnen worden gebruikt met eender welke laadpas en de parkeerplaatsen zijn beschikbaar volgens het ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’-principe. Als het laadpunt wordt geactiveerd met de Pcard+ van Interparking, worden er geen activeringskosten aangerekend. Deze langzame laadpunten zijn geoptimaliseerd voor lange parkeerbeurten, en perfect voor auto’s die meerdere dagen of weken blijven staan terwijl de eigenaar op reis is. Er zijn geen extra kosten verbonden aan parkeren op een parkeerplaats met laadpunt, ook niet nadat de wagen volledig is opgeladen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.