Webfleet lanceert EV Charger Monitoring: voertuigen en laders op één platform

Webfleet, een oplossing van Bridgestone, lanceert de nieuwe EV Charger Monitoring-oplossing. Hiermee kunnen wagenparkbeheerders elektrische voertuigen en privéladers monitoren via één platform zonder de noodzaak van extra hardware.

De nieuwe functie is geïntegreerd in het recent geïntroduceerde EV Services Platform van Webfleet. Dit stelt beheerders in staat om alle laadgegevens op één plek te verzamelen en in te zien. Zo wordt het beheer van elektrische voertuigen eenvoudiger en biedt het een totaaloverzicht van alle laadstations, ongeacht de leverancier. Managers kunnen de laadstatus en locatie van voertuigen in real-time volgen en krijgen meldingen bij onverwachte laadproblemen.

Taco Olthoff, EV Program Director bij Bridgestone Mobility Solutions, benadrukt het belang van een betrouwbaar platform: “EV Charger Monitoring helpt om onverwachte problemen te voorkomen, zoals een onvoldoende opgeladen voertuig aan het begin van een werkdag.”

lees ook

Bridgestone wil tegen 2030 banden van woestijnstruiken commercialiseren

Real-time updates en strategische inzichten

De oplossing biedt real-time updates over de beschikbaarheid van laadstations, de bezetting, laadsnelheid en de locatie van het voertuig ten opzichte van de lader. Het systeem ondersteunt multi-site monitoring, waardoor beheerders laadstations op verschillende locaties kunnen beheren. Met behulp van een speciaal dashboard in Webfleet krijgen gebruikers inzicht in energiekosten, gebruikstrends en gemiddelde laadtijden, wat helpt bij het optimaliseren van laadstrategieën.

Webfleet is compatibel met alle laadpunten die gebruikmaken van de open laadprotocollen OCPP en OCPI. Het systeem werkt samen met verschillende partners, zoals Bia, Evesto, Ampeco en Monta, en biedt ondersteuning voor diverse laadpuntbeheersystemen (CPMS).

Met de introductie van EV Charger Monitoring biedt Webfleet een oplossing om het beheer van elektrische wagenparken te vereenvoudigen en te optimaliseren, zonder dat er nieuwe hardware nodig is. De oplossing is beschikbaar voor Europese klanten.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.