ALD Automotive en Forest Fwd planten bedrijfsbos van 1.850 bomen in Brusselse Rand

ALD Automotive plantte een kleine tweeduizend bomen aan het Woluwedal in Zaventem. Met dit bedrijfsbos breidt de groene gordel verder uit met 1,1 hectare bos in Zaventem. De aanplanting gebeurde in samenwerking met Forest Fwd.  

De medewerkers van het bedrijf staken massaal de spades in de grond. Samen met klanten, familie en vrienden legden ze in het Woluwedal in Zaventem hun bedrijfsbos aan. Het bedrijfsbos dat ALD Automotive aanplant, is in totaal 1,1 hectare groot – de oppervlakte van bijna twee voetbalvelden. Om de gronden zo goed mogelijk voor te bereiden, zaaide ALD Automotive de voorbije lente een bloemenweide in op het perceel. 

Daarnaast optimaliseert het bedrijf een deel van de natuur dat al aanwezig is. Zo zal het gedurende vijf jaar bijdragen tot het beheer en de verdere ecologische optimalisatie van ruim 2,2 ha. De aanplanting van het bedrijfsbos kadert in een groter MVO-verhaal, waarvoor de werknemers in totaal 25.000 euro inzamelden.

1 miljoen extra bomen in Vlaams-Brabant

Het bos sluit aan bij een bredere plan om toegankelijk groen te realiseren in de Vlaamse rand rond Brussel, en om 1 miljoen extra bomen te planten in de provincie Vlaams-Brabant. Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir: “De Vlaamse overheid wil 4.000 hectare extra bos in Vlaanderen planten tegen 2024. De nood aan toegankelijke natuur is groot, zeker hier in de Vlaamse Rand. Deze natuurlijke toevluchtsoorden voor jong en oud zorgen voor extra gezonde lucht en verkoeling bij warm weer. Daarom gaven we met Natuur en Bos van de Vlaamse overheid (ANB) 153.000 euro aan het Groene Rand-project Woluwedal.” 

Forest Fwd helpt het project waarmaken. Frank Missoul en Dajo Hermans, co-founders van Forest Fwd: “Dit soort realisatie toont aan dat je grootste zaken kan doen als het bedrijfsleven en overheden de handen in elkaar slaan. Dit project zal sowieso een meerwaarde bieden, niet in het minst omdat we ook inspelen op de verandering van het klimaat door slimme boomsoorten te kiezen.” 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.