Amazon: 9 op 10 pakketten in Antwerpen elektrisch geleverd

Amazon breidt het gebruik van elektrische voertuigen uit en levert nu meer dan 9 van de 10 pakketten in Antwerpen met elektrische bestelwagens. Het initiatief is een belangrijke stap naar het doel van het bedrijf om tegen 2040 koolstofneutraal te worden.

Amazon kondigde aan dat in de stad Antwerpen 9 van de 10 door Amazon afgehandelde pakketten vanuit zijn bezorgcentrum in Antwerpen door de last-mile-delivery-servicepartners worden geleverd met behulp van een tiental elektrische bestelwagens. Op die manier decarboniseert Amazon zijn last-mile-delivery-proces en dat door de uitstoot van uitlaatgassen te verminderen voor het vervoer van de bezorgcentra naar de klanten.

Pakketten via zijn last-mile-delivery-servicepartners met elektrische voertuigen bezorgen aan de stadsbewoners is een kritische stap in de richting van Amazons verbintenis om voor al zijn activiteiten netto nul koolstofuitstoot te bereiken tegen 2040, tien jaar eerder dan het Klimaatakkoord van Parijs.

Europese vloot vernieuwen

In heel Europa werkt Amazon samen met zijn bezorgers om de vloot bestelwagens te vernieuwen. Onlangs kondigde het bedrijf zijn plannen aan om de komende vijf jaar meer dan 1 miljard euro te investeren om zijn transportnetwerk in Europa verder te elektrificeren en koolstofvrij te maken, zodat pakketten duurzamer bij klanten worden afgeleverd. Een investering die ook bedoeld is om innovatie in de sector te stimuleren en meer openbare laadinfrastructuur aan te moedigen, waardoor de transportsector in het algemeen de uitstoot sneller kan verminderen.

De partners van Amazon exploiteren meer dan 3.000 elektrische bestelwagens die pakketten bezorgen bij klanten in heel Europa. Het bedrijf verwacht er tegen 2025 meer dan 10.000 te hebben. ​

Een recent rapport toont aan dat online shopping tot 50 procent minder uitstoot van broeikasgassen leidt dan fysieke detailhandel en tot meer dan vier keer minder verkeer, omdat consumenten niet in individuele auto’s naar de winkels hoeven te rijden.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.