E-tron_Audi

Audi verkoopt helft meer elektrische wagens dan vorig jaar

De Duitse autoconstructeur Audi heeft in de eerste helft van dit jaar ruim de helft (51 procent) meer elektrische auto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat schrijft persbureau Belga, op basis van resultaten die het bedrijf bekend maakte.

Audi verkocht welgeteld 75.647 elektrische auto’s op een totaal van 919.548 (+ 15,3 procent) verkochte modellen van de autogroep. Volgens Audi was juni de beste maand ooit. In de Belgische fabriek in Vorst maakt Audi de Q8 e-tron en Sportback Q8 e-tron. De komende maanden komt daar nog de Q4 e-tron bij. Dat is het bestverkochte elektrische model van Audi.

Stijging in Europa en VS

De stijgende verkoop valt vooral op in Europa en de Verenigde Staten. In Europa ging de verkoop er met 24 procent op vooruit, in de States zelfs met dertig procent. Ook in China groeide de verkoop, met twee procent, en zag het bedrijf vooral in het tweede kwartaal een versnelling. De omzet van de Audi Group steeg in de eerste helft van 2023 naar 34,2 miljard euro. Dat is een groei met 14,4 procent.

lees ook

Europa dreigt achterop te geraken door gebrek aan batterijgrondstoffen

De operationele winst daalde dan weer in vergelijking met een jaar eerder. Audi kwam uit op 3,4 miljard euro, tegenover 4,9 miljard in 2022. Over heel 2023 verwacht Audi tussen 1,8 en 1,9 miljoen wagens af te leveren. Dat moet het bedrijf tot wel 72 miljard euro inkomsten opleveren.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.