ev opladen elektrische auto

76 procent meer elektrische auto’s op Europese wegen

De Europese unie telde in 2021 1,9 miljoen elektrische auto’s op de wegen. Dat is een stijging met maar liefst 76 procent in vergelijking met 2020.

Bijna één op de honderd auto’s op de Europese wegen is nu volledig elektrisch, blijkt uit cijfers van Eurostat. In de EU-lidstaten rijden in totaal 253 miljoen personenauto’s rond, een stijging met 17 procent sinds 2013. Daarvan zijn er nu 1,9 miljoen volledig elektrisch. Dat is een sterke stijging tegenover de 1,1 miljoen in 2020. Het agentschap verwacht dat het aandeel volledig elektrische personenauto’s de komende jaren aanzienlijk zal groeien, zeker naarmate het Europese verbod op auto’s met verbrandingsmotor in 2035 nadert.

lees ook

Volvo Car Gent drijft productiecapaciteit elektrische auto’s op

Jong wagenpark in België

België behoort tot de EU-landen met het jongste wagenpark. Ongeveer 15 procent van de auto’s zijn er twee jaar of jonger. Luxemburg (19 procent), Zweden (16 procent), en Frankrijk en Oostenrijk (15 procent) horen ook in dat rijtje thuis. Polen, Estland en Finland zijn de landen met het grootste aantal wagens van twintig jaar of ouder.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.