amazon co2 uitstoot e-commerce

CO2-uitstoot van Amazon stijgt met 18 procent

Vorig jaar stegen de emissies van Amazon met maar liefst 18 procent. De oorzaak ligt bij de coronapandemie die voor een enorme toename van online shoppen zorgde.

In zijn jaarlijkse duurzaamheidsrapport zegt het e-commercebedrijf dat zijn activiteiten in 2021 het equivalent van 71,54 miljoen ton koolstofdioxide hebben uitgestoten. Dat cijfer ligt 18 procent hoger dan dat van 2020. Ten opzichte van 2019 gaat het zelfs om een toename van bijna 40 procent.

Logistiek vraagstuk

Door de COVID-19-pandemie gingen veel consumenten online shoppen – eerst omdat de winkels gesloten waren, daarna om blootstelling aan het virus te voorkomen. Dat zorgde voor een golf van bestellingen bij Amazon en andere e-commercebedrijven.

De nood aan extra logistieke ondersteuning eveneens toe en Amazon breidde zijn netwerk van bestelwagens, vliegtuigen en vrachtwagens uit. Het bedrijf opende bovendien in een ijltempo nieuwe magazijnen om de bestellingen te verwerken; tussen begin 2020 en eind 2021 verdubbelde Amazon de omvang van het bestaande fulfilmentnetwerk van de afgelopen 25 jaar.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.