Coca-Cola Europacific Partners onderzoekt mogelijkheden om CO2 af te vangen en te gebruiken in toeleveringsketen

CCEP Ventures, de innovatie- en investeringstak van Coca-Cola Europacific Partners, versnelt zijn onderzoek naar CO2-afvangtechnologie en gaat twee nieuwe samenwerkingen aan met Europese universitaire onderzoeksgroepen.

Concreet gaat het om een samenwerking met de Nederlandse Universiteit Twente en met de Spaanse ‘Universitat Rovira i Virgili’. Wetenschappers gaan onderzoeken hoe afgevangen CO2 omgezet kan worden in nuttige producten voor de toeleveringsketen.

Waardevolle hulpbron

Het kan bijvoorbeeld gaan om verpakkingsmateriaal en suiker. Andere mogelijkheden kunnen zijn om frisdranken te voorzien van koolzuur, of synthetische brandstoffen die stroom genereren voor fabrieken. De onderzoeken focussen op de ontwikkeling van nieuwe technologie die op productielocaties kan worden gebruikt.

Craig Twyford, hoofd van CCEP Ventures: “We dagen onszelf uit om anders na te denken over CO2, dat vaak alleen wordt gezien als een schadelijk afvalproduct. Wat als we niet alleen CO2 uit de atmosfeer kunnen halen, waar we weten dat het schade veroorzaakt, maar het ook kunnen omzetten in iets nuttigs? Dan kunnen we het beschouwen als een waardevolle hulpbron.”

lees ook

Franse scale-up pompt 22 miljoen in Antwerpse pilootfabriek die CO2 in polyester omzet

Andere onderzoekssamenwerkingen

In 2020 ging CCEPV een samenwerking aan met het Nederlandse CuRe Technology, een recyclingstart-up die een nieuwe levensloop wil bieden voor moeilijk te recyclen plastic polyesterafval. Vorig jaar startte er een samenwerking met de Universiteit van Californië om schaalbare methoden te ontwikkelen om CO2 om te zetten in suiker.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.