water kraan

De Grote Waterenquête onderzoekt opnieuw hoe de Vlaming omspringt met water

Naar aanleiding van Wereldwaterdag wordt opnieuw de Grote Waterenquête georganiseerd: een grootschalig onderzoek om in kaart te brengen hoe we als burger water gebruiken, nu en in de toekomst.

Een verfrissende douche, een bloeiende tuin, een fietstochtje langs de rivier… dagelijks vinden we plezier in water. Het zorgt voor comfort, transport, landbouw, industrie, natuur en drinkwater. Bovendien heeft het een impact op welvaart én welzijn. Om in de toekomst waterplezier te blijven beleven, is het belangrijk om te weten hoe we in Vlaanderen water gebruiken.

Hoe denkt de Vlaming over water?

In 2018 werd de Grote Waterenquête voor het eerst gelanceerd. Nu, 4 jaar later, trekt de enquête opnieuw op onderzoek om na te gaan hoe de houding van Vlamingen tegenover watergebruik is geëvolueerd. Willen we kleine maatregelen nemen die een groot verschil kunnen maken? In 2018 was 90% van de Vlaamse burgers bereid om regenwater thuis beter vast te houden.

Hoe denkt Vlaanderen over water anno 2022, na een rist droge zomers en overstromingen? De antwoorden kunnen mee bijdragen aan een watersysteem dat tegen een stootje kan, en dus aan een positieve watertoekomst.

Win een etentje voor twee in jouw provincie. Iedereen kan tot 22 april de enquête invullen via grotewaterenquête.be en kans maken op een etentje voor twee langs de waterkant in eigen provincie. De vragenlijst invullen duurt 10 minuten.


De Grote Waterenquête is een initiatief van Vlakwa, het Vlaams Kenniscentrum Water, in samenwerking met AquaFlanders en Universiteit Gent. Na statistische verwerking worden tegen de zomer de resultaten en conclusies gepresenteerd.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.