Delhaize gaat helft promofolders digitaal verspreiden

Vanaf volgend voorjaar gaat Delhaize de helft minder papieren promofolders bedelen. De retailer schakelt zo deels over op de digitale versie. De ingreep zou jaarlijks goed zijn voor een besparing van 1.672 ton papier en 1.170 ton minder CO2-uitstoot.

Vandaag ontvangt bijna 70 procent van de Belgische huishoudens de promo’s van Delhaize wekelijks via een papieren folder. Vanaf volgend voorjaar zal de helft van de huishoudens ze op een digitale manier toegestuurd krijgen.

Uitgebreide testfase

De retailer houdt daarbij rekening met de communicatievoorkeur van de klanten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een deel digitale communicatie verkiest in plaats van de promo’s op papier. Op basis van deze gegevens en na een uitgebreide testfase van één jaar in verschillende regio’s en Delhaizewinkels blijkt dat een gedeeltelijke overstap naar een digitale aanpak werkt. 

Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize: “Door zowel digitale als papieren versies aan te bieden komen we tegemoet aan de voorkeur van de ontvangers: digitaal voor diegenen die hier meer mee gebaat zijn en er bijvoorbeeld vanuit duurzaamheidsoverwegingen bewust voor kiezen om geen reclamedrukwerk te ontvangen, papier voor wie nog niet helemaal vertrouwd is met de nieuwere vormen van communicatie.”

lees ook

Carrefour stopt verdeling papieren reclamefolders na Antwerpen en Brussel ook in andere steden

Besparing gemiddeld bos 

In plaats van wekelijks 3 miljoen papieren promofolders te bedelen over heel België, zal Delhaize er binnenkort dus nog maar 1,6 miljoen per week bezorgen. Hiermee spaart de retailer jaarlijks 1.672 ton papier uit, wat overeenkomt met 5.517 bomen ofwel een gemiddeld bos.

Tegelijk wordt er ook 1.170 ton minder CO2 uitgestoten, gelijk aan zo’n 557 vluchten vanuit Brussel naar New York en terug. In elke winkel blijven er wel nog een aantal papieren promofolders beschikbaar.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.