Carrefour digitale folder

Carrefour stopt verdeling papieren reclamefolders na Antwerpen en Brussel ook in andere steden

Warenhuisketen Carrefour is sinds juni gestopt met de verdeling van papieren reclamefolders in het district Antwerpen en de Brusselse agglomeratie. Door de positieve ervaringen zal Carrefour het project uitbreiden naar andere steden.

“We doen al vijf jaar testen met digitale folders, om verschillende redenen”, zegt woordvoerder Siryn Stambouli in Gondola. “Onze klanten zijn steeds meer digitaal. Daarnaast stijgt de prijs van het papier en heeft het een zware impact op de planeet. Uit onze tests bleek dat digitaliseren lukt in stedelijke gebieden. Voor landelijke winkels en regio’s is het nog moeilijker. Daarom hebben we de beslissing genomen om in stedelijke gebieden de papieren folder af te bouwen en over te gaan naar meer digitale communicatie.”

De folders blijven wel beschikbaar in de winkel en de klanten kunnen promoties consulteren via de website of op andere digitale kanalen van Carrefour, Stocard en myShopi. “Het is via die digitale media dat we nu proberen een zo groot mogelijk bereik te halen. Klanten die de folder wel nog per post willen ontvangen, kunnen dat aanvragen via onze website”, aldus Stambouli.

Digitaal communiceren

Niet enkel Carrefour kijkt naar meer digitale manieren om te communiceren met de klanten om zo de papierberg en de gestegen kosten te drukken. Aldi besliste eerder al om de digitale folder te promoten via een QR-code op melkverpakkingen. Grote merken als E.Leclerc en Cora in Frankrijk beslisten ook al om te stoppen met papieren folders. Ook Intermarché haalt in 240 winkels de folder uit de rekken.

In België startte Carrefour het experiment in juni in de Antwerpse binnenstad en de Brusselse agglomeratie. In 2023 zal de warenhuisketen die actie doortrekken naar andere steden. Carrefour deelde nog niet mee over welke steden het gaat waar het geen papieren folder meer in de brievenbus zal laten belanden.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.