Greg Smith, Lenovo

Met slimmere technologie uw bedrijf verduurzamen 

Denk verder dan stekkers 

We willen allemaal bijdragen aan duurzaamheid. Waar je dan niet meteen aan denkt, is technologie. Toch kan die een enorm verschil maken bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. 

Bedrijven weten dat eigenlijk al wel. Toch heeft een haast verwaarloosbaar deel van de bedrijven hun technologie- en duurzaamheidsstrategieën geïntegreerd. Wat weerhoudt hen? Volgens het rapport ‘Sustainable IT: why it’s time for a Green revolution for your organization’s IT’ van Capgemini beweert iets meer dan de helft (53%) van de organisaties dat ze niet de vereiste expertise hebben, terwijl bijna de helft (49%) niet goed weet hoe ze de CO2-voetafdruk van IT kunnen evalueren.

Hoe verenig je technologie en duurzaamheid? 

Om te beginnen, is het belangrijk om te zoeken naar technologische oplossingen met ingebouwde duurzaamheid. Dat omvat alles, van productiematerialen en -processen tot verpakking en verzending. Dit mes snijdt aan twee kanten: het draagt bij aan de duurzaamheidsambities en het helpt om uw organisatie te positioneren als een milieubewust bedrijf waar medewerkers, klanten en investeerders mee willen samenwerken. 

Duurzaamheid heeft vele gedaantes; het varieert van grootse initiatieven tot het beïnvloeden van subtiele, dagelijkse keuzes.

Greg Smith, EMEA Services and Solutions Group bij Lenovo

Hoe pak je dit nou verstandig aan? Het begint allemaal met de juiste technologiepartner. Kies iemand die helpt duurzaamheid en technologie te verenigen. Kijk dus naar wat die technologiepartner belooft én doet. Kijk naar de innovatie. Is het enkel technologisch of kijken ze verder en denken ze na over zaken als transport, verpakkingen en duurzame compensatiemogelijkheden. Maak het jezelf vervolgens makkelijk door te kiezen voor een partner die end-to-end-oplossingen combineert, dus hardware, software en services.

Denk na over uw eigen technologiegebruik 

Wie met één vinger naar een ander wijst, wijst met drie vingers naar zichzelf. Kijk dus ook hoe uw organisatie technologie gebruikt en waar u uw organisatie efficiënter kunt maken. Duurzaamheid heeft vele gedaantes; het varieert van grootse initiatieven tot het beïnvloeden van subtiele, dagelijkse keuzes. Kies apparaten en accessoires met ENERGY STAR®-certificering om uw energieverbruik te verlagen, haal stekkers die niet in het stopcontact hoeven te zitten eruit en overweeg de CO2-uitstoot van uw IT-vloot te compenseren. 

As-a-service-modellen kunnen ook een groot verschil maken. Zij voorkomen namelijk dat er te veel apparatuur op voorraad ligt die vervolgens snel verouderd. Daarnaast optimaliseren ze de levenscycli van apparatuur en het verbruik van datacenters. Als bedrijf betaal je zo enkel voor wat je gebruikt. Dat bespaart hulpbronnen en zorgt voor op- of afschalen als dat nodig is. Het datacenter is een ander gebied om de uitstoot terug te dringen met slimmere technologie. Vloeistofkoelingstechnologie helpt prestaties en energie-efficiëntie te balanceren.

Omarm hergebruik 

Verminder ook afval. Een goede technologieaanbieder kan daar ook bij helpen. Denk aan milieubewuste productie, energiezuinigheid maar ook langere levensduur en verantwoorde afvoer. Flexibele garanties helpen vervolgens bij een langere levensduur van producten. Dat kan bijvoorbeeld met snelle reparatiediensten (weinig kostbare downtime) die zorgen dat apparaten langer en beter presteren. Door een meer uniforme aanpak van technologie en duurzaamheid, kan uw organisatie vooruit in het behalen van bedrijfs- en milieudoelstellingen. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.