testbank

Elektrische auto’s kunnen jaarlijk tot 8 % rijbereik verliezen

Het rijbereik van elektrische auto’s, en meerbepaald het jaarlijks verlies ervan, hangt fel af van model tot model. Onderzoekers van Thomas More volgden twee jaar lang een vloot elektrische wagens op de voet en checkten systematisch de gezondheidstoestand van de batterij. ​Sommige batterijpacks, want daar gaat het om, verliezen tot acht procent capaciteit per jaar.

Het duurste onderdeel van een elektrische auto is net dat batterijpack. Vervangen kost meestal meer dan de waarde van het voertuig, zeker bij occasievoertuigen. Als (tweedehands)koper kan je dus maar beter zeker zijn over de ‘state of health’ van een elektrisch voertuig voor je tot aankoop overgaat. Om een beter beeld te krijgen op de gezondheidstoestand van de batterijen van elektrische wagens heeft Luc Claessens, onderzoeker Future Mobility & Docent Hybride en Elektrische aandrijvingen aan Thomas More gedurende twee jaar lang een vloot opgevolgd en uitgemeten.

Opmerkelijke resultaten

De resultaten zijn op het zachtst gezegd opmerkelijk. “Sommige voertuigen bleken nauwelijks aan batterijcapaciteit (en dus rijbereik) in te boeten, terwijl andere jaarlijks meer dan 8 procent minder goed presteerden”, concludeert de onderzoeker. “Zulke snelle veroudering vreet aan de bruikbaarheid én aan de waarde van het voertuig. Het is dus van groot belang dat de consument de gezondheidstoestand van zijn auto kent.”

Grafiek van ‘State-of-Health’ van wagens

“Dat niet elke batterij op dezelfde manier veroudert, dat was ons al duidelijk en dat wordt door het onderzoek zwart op wit bevestigd. Een andere vraag was hoe we de ‘state of health’ nu het best kunnen bepalen. Daarom vergeleken we onze eigen meetmethode met de meting die de merkinvoerder op zijn voertuigen heeft gedaan. En tenslotte lieten we ook vier gespecialiseerde commerciële bedrijven een meting doen.” Dit onderzoek helpt in de keuze van de State-of-Health-bepaling die er zit aan te komen bij de tweedehandskeuring. De waarde van een elektrisch voertuig wordt namelijk in grote mate bepaald door de gezondheid van de batterij. En die moet dus op een betrouwbare manier worden bepaald.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.