Gabriëls opent ultrasnel laadstation in Sint-Pieters-Leeuw

Na Deurne opent brandstofleverancier Gabriëls ook in Sint-Pieters-Leeuw een ultrasnel laadstation. De opening past in de strategie om tegen 2026 een dertigtal snelle laadstations uit te baten in Vlaanderen.

Het nieuwe station in Sint-Pieters-Leeuw beschikt over drie DC-laadpalen van 300 kW met elk twee connectoren. Aan elke paal kunnen telkens twee auto’s tegelijk laden. Afhankelijk van de laadsnelheid van de wagen varieert een laadsessie van vijftien tot dertig minuten.

Ignace Gabriëls, bedrijfsleider van Gabriëls-tankstations: “Klanten die elektrisch rijden krijgen bij ons de mogelijkheid om hun wagen snel op te laden tegen betaalbare prijzen. Het is onze ambitie om tegen 2026 een 30-tal van dergelijke full-service stations in Vlaanderen operationeel te hebben.” De onderneming beschikt over een netwerk van meer dan 180 tankstations in Vlaanderen en Wallonië.

lees ook

Elke 60 kilometer een laadstation tegen 2026

Meer laadstations op komst

Het station in Sint-Pieters-Leeuw is na Deurne het tweede grote ultrasnelle laadstation van Gabriëls. De komende maanden komen er naast de reeds actieve in Oostende, Merelbeke, Blankenberge, Kortrijk, Roeselare en Brugge nog laadpalen bij in Erpe-Mere en Harelbekeen Zottegem.

Alle locaties zijn strategisch gekozen en liggen langs drukke invalswegen in de buurt van steden. Dat maakt ze vlot bereikbaar voor zowel pendelaars als mensen uit de buurt.

Door gebruik te maken van eigen percelen met hoogspanning kunnen de elektriciteitstarieven budgetvriendelijk blijven. De sites zijn bovendien uitgerust met zonnepanelen om nog goedkoper elektriciteit te kunnen leveren. De onderneming wil zich op die manier profileren als prijsbreker.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.