Go Forest en Go Ocean openen de deuren van hun eerste kantoor in Gent

De Belgische bosaccelerator Go Forest en zusterbedrijf Go Ocean die instaat voor oceaanherstel, openen hun eerste kantoor in Gent. Deze nieuwe locatie is niet enkel een kantoor, maar een ervaring- en inspiratiehub voor natuurherstel.

Het pand fungeert als een levende etalage voor de projecten van Go Forest en Go Ocean, en zet daarnaast ook andere duurzame merken in de kijker met tijdelijke tentoonstellingen. Bovendien biedt het kantoor een ontmoetingsplek voor ondernemers die impact willen maken voor het klimaat.

Back to the roots

Deze mijlpaal markeert ook een terugkeer naar de roots voor Sarah Parent, de Gentse CEO van beide organisaties. “In 2014 werd ik Gentse student-ondernemer met mijn concept Zikini, een badpak dat je met ritsen kunt omvormen tot bikini. Ik ben dus ontzettend blij om terug te keren naar de Arteveldestad,” zegt Parent.

“Daarnaast leeft de Go Forest community hier echt. Enkele weken geleden kwamen verschillende Gentse influencers, waaronder burgemeester De Clercq en andere prominente figuren, nog samen voor de partnership tussen Gent 10 Mijl en Go Forest. Samen hebben we de aanplant van maar liefst 9.000 bomen, een knipoog naar de stadscode van Gent, aangekondigd. We voelen ons hier thuis. De ligging van ons kantoor is ook perfect: vlakbij het Gent Sint-Pietersstation en ander openbaar vervoer, dicht bij de snelweg en centraal in Vlaanderen, waar de meeste van onze klanten zich bevinden.”

Van verzekeringskantoor naar inspiratiehub

Het nieuwe kantoor, voorheen een verzekeringskantoor, is omgetoverd tot een inspirerende ontmoetingsplek en een levendige etalage voor de projecten van Go Forest en Go Ocean. Memo Koncept, expert in duurzame kantoorinrichting, zorgde voor een esthetische werkruimte met aandacht voor duurzaamheidsaspecten zoals materiaalgebruik en circulariteit.

Het circulair interieur volgens het “From waste to office” principe, werd mogelijk gemaakt door jonge designers en merken die er hun meubels plaatsen om bedrijven en individuen te inspireren. Een van de blikvangers is de vergadertafel gemaakt van oceaanplastic, aangeleverd door RAFF Plastics, het recyclagebedrijf dat eerder dit jaar mee stapte in Go Ocean.

Daarnaast worden er verschillende duurzame merken tijdelijk tentoongesteld. Het kantoor biedt ook ruimte voor infosessies over milieu- en sociale initiatieven en vergaderfaciliteiten voor ondernemers die zich willen inzetten voor klimaatimpact. In de toekomst komt er nog een boom- en zeewinkel en een VR-ruimte waarmee Go Forest en Go Ocean bedrijven en particulieren vanuit Gent hun wereldwijde projecten zullen laten ontdekken.

Go Ocean ambassadeur Wim Willaert

Wim Willaert, de acteur onder andere bekend van de hitserie Nonkels, is ambassadeur van Go Ocean. Ook hij was aanwezig op de opening en deelde zijn enthousiasme: “Ik ben zelf geboren en getogen in Nieuwpoort. De zee ligt me dus nauw aan het hart. Ik geloof heel sterk in kleine acties die samen een grote impact maken.”

“Als we allemaal ons steentje bijdragen aan oceaanherstel, kunnen we de ecosystemen die we als mens hebben verwoest, misschien opnieuw laten groeien. Daar wordt niet enkel de oceaan maar wij als mensen allemaal beter van. Ik kan mij dan ook geen mooiere organisatie dan Go Ocean bedenken om ambassadeur van te zijn. Ze hebben mijn volledige support.”

Met dit nieuwe kantoor hopen Go Forest en Go Ocean niet alleen hun activiteiten uit te breiden, maar ook een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschap en de wereldwijde milieu- en oceaanherstelinitiatieven.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.