google earth mee tegen klimaatcrisis

Google Earth helpt in strijd tegen klimaatcrisis

Google maakt zijn Earth Engine toegankelijk voor overheden, media en bedrijven. De schat aan satellietbeelden moet die partijen een extra wapen geven in de strijd tegen de klimaatcrisis.

De Google Earth Engine combineert data van honderden satellieten en meetstations over de hele wereld en destilleert daaruit gedetailleerde inzichten over de staat van ecosystemen over de hele wereld, en hoe die evolueren. Met meer dan 70 petabytes (70.000 terrabytes) is het een van de grootste publiek beschikbare datasets ter wereld. Het archief gaat vijftig jaar terug en wordt elk kwartier aangevuld met actuele data.

Bij de oprichting in 2010 was de Engine voorzien voor academici en non-profitorganisaties. Nu wordt die doelgroep uitgebreid naar overheden, ontwikkelingslanden, inheemse gemeenschappen en media. Er komt ook een versie specifiek gericht op bedrijven. Die toont onder meer de gevolgen van materialengebruik voor verschillende gebieden in de wereld.  

Heldere data

“Burgers eisen concrete stappen en overheden en bedrijven doen nooit-geziene beloftes om de manier te veranderen waarop we leven op deze planeet”, zegt Rebecca Moore, directeur Google Earth, Earth Engine & Outreach. “De voorbije jaren is een van de grootste uitdagingen die ik van bedrijven, overheden en organisaties hoorde dat ze verdrinken in data, maar grote nood hebben aan inzichten.”

Het is nog niet te laat om de planeet te beschermen en te herstellen voor deze en de volgende generaties, zegt Moore. “Om het verschil te maken, is een transformationele verandering van iedereen nodig – ook van bedrijven en overheden. Met de Google Earth Engine hopen we dat we kunnen bijdragen aan die verandering.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.