Google maakt groene reiskeuzes toegankelijker

Met enkele nieuwe tools breidt Google de keuzemogelijkheden voor duurzame reizen verder uit. De tools maken het mogelijk om zowel vervoer als verblijf te filteren op duurzaamheid.

Duurzaamheid vindt langzaam maar zeker haar weg naar het reisgedrag van mensen. Dat bleek bijvoorbeeld uit een onderzoek dat Booking.com dit voorjaar deed. Maar vaak ontbreekt nog de informatie om een duurzame keuze te kunnen maken.

Google speelt hierop in en integreerde het afgelopen jaar duurzaamheid in zijn reistools. Zo gaf Google Flights al de geschatte CO2-uitstoot weer van een vlucht of verscheen er in de lijst van gezochte accomodaties een ecolabel bij gecertificeerde hotels.

Lage CO2-uitstoot en eco-hotels

Google lanceert nu nog meer functies voor groenere reiskeuzes. Nieuwe filters voor zowel vluchten als hotels maken het nu nog gemakkelijker om de meest duurzame opties te vinden. Wie alleen vluchten wil zien met een lagere uitstoot dan gemiddeld voor vergelijkbare reizen kan op Google Flights de filter voor de CO2-uitstoot gebruiken en vervolgens ‘Alleen lage CO2-uitstoot’ aanvinken.

Een gelijkaardige werkwijze geldt voor wie hotels zoekt op google.com/travel. De filter ‘Eco-gecertificeerd’ toont een lijst van uitsluitend eco-gecertificeerde verblijven. Google werkt hiervoor samen met organisaties zoals de U.S. Green Building Council en de Global Sustainable Tourism Council.

Treinreizigers

Soms is een treinrit de duurzaamste oplossing. Ook voor treinreizigers komen er meer mogelijkheden. Prijzen en dienstregelingen van treinreizen vragen vaak meerdere zoekopdrachten. Voor treinreizen in Duitsland, Spanje en Italië biedt Google Search voortaan de mogelijkheid om in één oogopslag de mogelijkheden te zien en rechtstreeks treintickets te kopen. Wie bijvoorbeeld in Google Search ‘trein Stuttgart Zürich’ ingeeft, ziet een aparte module met de verschillende vertrekdata en -tijdstippen en kan direct een ticket kopen.

Google gaat deze functie op termijn uitbreiden naar meerder landen door samen te werken met meer spoorwegmaatschappijen. Het bedrijf gaat in de nabije toekomst ook een soortgelijke functie voor busreizen testen.

Google zet al langer in op milieuvriendelijke verplaatsingen. Zo geeft Google Maps geeft sinds kort ecovriendelijke routes aan.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.