GCP_Header_GoGreen-1440x660

[adv]Green care professional Sanaja Hygiëne Services

[Advertorial] We gingen op bezoek bij Succes Schoonmaak in Volendam, een van de meest toonaangevende professionele schoonmaakbedrijven in Nederland. Wie Succes zegt, zegt in één adem ook Sanaja Hygiëne Services. Dit zusterbedrijf is ontstaan vanuit de nood aan kwalitatief en duurzaam, professioneel materiaal.

Met hun full service concept heeft Sanaja als schoonmaakgroothandel een duidelijke doelstelling. Hun ambitie is samen met Succes dé referentie worden in Nederland en samen te streven naar een schonere en mooiere wereld, waarin circulariteit, duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Mexx Schilder is verantwoordelijk voor Marketing en Communicatie bij Succes Schoonmaak en Sanaja Hygiëne Services. We spraken met Mexx over haar ervaring met Green Care Professional als exclusieve partner/leverancier voor professionele en duurzame schoonmaakmiddelen.  

Hoe hebben jullie Green Care Professional ontdekt?  

In het verleden werkte Succes Schoonmaak met producten waarvan de duurzaamheidsdoelstellingen niet altijd even onderbouwd waren. Om hier verandering in te brengen, hebben we binnen Sanaja Hygiëne Services en Succes Schoonmaak een materialen commissie opgericht. Edwin van den broek, manager bij Sanaja Hygiëne Services, had in het verleden reeds goede ervaringen met Green Care Professional. Vanuit die referentie en met de heldere duurzaamheidsdoelstellingen beslisten we om het productassortiment ook beschikbaar te maken bij Succes Schoonmaak. Dit sluit trouwens perfect aan bij hun slogan: ‘streven naar een schonere en mooiere wereld’.  

Mexx Schilder

Wat deed jullie beslissen om met Green Care Professional in zee te gaan?  

Bij de opstart van Sanaja was de duurzaamheidsgedachte het belangrijkste criterium bij de selectie van onze partners. De keuze voor Green Care Professional lag dan ook voor de hand. Daarnaast gaf het uitgebreide productassortiment ons de mogelijkheid om resoluut te kiezen voor 1 leverancier. Dat op zich is natuurlijk ook veel duurzamer dan dat er 50 leveranciers moeten komen aandraven met hun producten.  

Wat is nog belangrijk in de keuze van jullie partners?  

Onze partners moeten, net als ons, de duurzaamheidsgedachte echt kunnen onderbouwen. Daarnaast is een goede relatie met eerstelijns contactpersonen zoals Accountmanagers en Marketingcontacten cruciaal. Een vlotte samenwerking uit zich in korte lijnen, snelheid, altijd bij iemand terecht kunnen, ook als zich een vervelende situatie voordoet (bij een levering bijvoorbeeld).  

Wat ook fijn is; onze partners staan echt voor hun product. Die energie straalt door. Waar mijn gedetailleerde productkennis ontbreekt – ik kan niet alle producten kennen natuurlijk- kan ik rekenen op extra informatie en waardevolle aanvullingen. En snel leveren… Dat is voor ons zeer belangrijk. We hebben vaak op korte termijn materiaal nodig. Omdat we door onze sterke groei steeds krapper behuisd zitten en vooralsnog geen grotere voorraden kunnen inslaan. Maar daar wordt aan gewerkt.  

Hoe zien jullie de samenwerking verder evolueren?  

We hebben niet de ambitie om de grootste te worden, wel de beste! Met focus op kwaliteit, duurzaamheid en circulariteit. En daarin zal het aanbod van Green Care Professional verder mee evolueren. 


Dit is een commercieel artikel in samenwerking met Werner & Mertz Professional. Voor meer informatie over hun oplossingen, kan je hier terecht.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.