Heidelberg Materials EcoCrete

Heidelberg Materials lanceert betonproductielijn EcoCrete met 60 % minder CO2-uitstoot

De belangrijke CO2-reductie is het resultaat van een innovatief productieproces dat gebruik maakt van alternatieve brand- en grondstoffen, gerecycleerd water en hergebruik van restbeton en (beton)sloopmateriaal.

Heidelberg Materials, beter bekend als Inter-Beton, heeft de ambitie om de duurzaamste speler te worden in de bouwsector. Dat schrijft het bedrijf in een persbericht. Om die ambitie te realiseren wil Heidelberg Materials als eerste CO2-neutraal cement en beton produceren op grote schaal. Daarom investeert het bedrijf in de ontwikkeling en de toepassing van innovatieve technologieën voor CO2-afvang en -gebruik.

Gouden CSC-certificaat

Inter-Beton heeft sinds vorig jaar het gouden CSC (Concrete Sustainability Council) certificaat voor 24 van haar betoncentrales. Het CSC-certificaat laat volgens erkende methodes voor de industrie op een transparante manier zien in hoeverre betonproducenten op een ecologische, sociale en economisch verantwoorde manier beton produceren.

lees ook

Eerste Belgische stappen naar duurzamer beton zijn gezet

“Duurzaamheid en CO2-vermindering zijn topprioriteiten voor Heidelberg Materials”, zegt Geert De Maeyer, algemeen directeur in België. “Tegen 2050 willen we klimaatneutraal beton kunnen produceren. We zijn er trots op dat we vandaag EcoCrete kunnen lanceren, omdat dit een grote stap is op de weg naar duurzamer bouwen. Naast innovatieve productiemethodes zorgen we er ook voor dat we zoveel mogelijk lokaal produceren.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.