Hennep, linnen en oude stoffen als alternatieve grondstoffen voor textiel

Textiel hoeft niet per definitie een grote impact op het milieu te hebben. De Belgische labels Mayerline en Design for resilience bewijzen dat synthetische stoffen perfect te vervangen zijn door een duurzaam alternatief. 

Hennep, linnen en oude stoffen in een nieuw jasje. Dat mag je vrij letterlijk nemen want meer en meer bedrijven in de mode- en textielindustrie zoeken de jongste jaren naar duurzame grondstoffen. Om afscheid te nemen van het milieuonvriendelijke label dat vaak nog op de industrie plakt.

Van vlasplant tot linnen

Oud textiel kan dus nieuw leven vinden in een nieuwe jas, of kimono zoals bij Mayerline. Kledingstukken uit oude collecties die nog stof liggen te vergaren in de magazijnen van het bedrijf, kregen een nieuw leven in de vorm van een kimono. Het merk probeert duurzaamheid door te trekken in alle collecties. Zo richtte Mayerline het label ‘It’s only natural’ op om aan te duiden welke kledingstukken uit zuiver natuurlijke materialen vervaardigd zijn. Onder het label vallen bijvoorbeeld stukken gemaakt van wit linnen, afkomstig van een familiebedrijfje in Ierland. 

Dit is een +artikel voor onze abonnementhouders.

GENIET VAN MEER KENNIS

NEEM EEN JAARABONNEMENT ECOTIPS

30 DAGEN GRATIS LEZENABONNEER JE HIER

Heb je al een abonnement?
Log dan hier in!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.