In Nederland is 22% van de nieuw verkochte wagens elektrisch

De markt lijkt ook in Nederland in de richting van volledig elektrische wagens of BEV’s te verschuiven. 22 procent van de nieuw verkochte auto’s is helemaal elektrisch. Een evolutie die ten koste gaat van de plugin hybrides.

De globale automarkt gaat nog altijd achteruit – met een daling van 18 procent jaar op jaar in juli. Bij onze noorderburen daarentegen blijft de markt voor plug-invoertuigen (PEV) groeien – zij het maar met 1 procent vorige maand.

Die groei is vooral te danken aan puur elektrische voertuigen. Zij nemen 22 procent van alle verkopen van nieuwe voertuigen voor hun rekening. Vorige maand steeg hun verkoop met 13 procent jaar op jaar.

Piek voorbij

Plugin hybrides (PHEV’s) hebben het intussen moeilijk en en daalden met 19 procent op jaarbasis. Dat zou erop kunnen duiden dat Nederland de piek van PHEV achter zich heeft gelaten, een trend die zich ook op Europees vlak laat zien. De markt lijkt dus in de richting van volledig elektrische wagens of BEV’s te verschuiven.

Vorige maand was de 100% elektrische Skoda Enyaq in Nederland de best verkochte plug-in-wagen. In de algemene autoverkoop eindigde het model op de zevende plaats. Op twee bij de best verkochte plug-ins van juli staat de Kia EV6. De Citroën e-C4 EV volgde op de derde plaats.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.