KBC ontvangt Terra Carta-zegel als erkenning voor duurzaam beleid

KBC ontvangt het Terra Carta-zegel als erkenning voor zijn inzet voor een duurzame toekomst. Het is daarmee een van de 19 bedrijven wereldwijd die het zegel in 2022 kregen.

Het Terra Carta-zegel, dat tijdens COP26 werd gelanceerd, erkent bedrijven over de hele wereld die innovatie stimuleren en zich inzetten voor de creatie van echt duurzame markten. Het wordt door het Sustainable Markets Initiative (SMI) toegekend aan bedrijven waarvan de ambities in overeenstemming zijn met de Terra Carta, een herstelplan voor Natuur, Mens en Planeet dat in januari 2021 is gelanceerd. 

KBC is een van de 19 bedrijven wereldwijd die in 2022 het Terra Carta-zegel kregen. Johan Thijs, CEO KBC Groep: “Jaar na jaar leggen we de lat voor onszelf hoger, bijvoorbeeld door voor 2022 nieuwe ambitieuze klimaatdoelstellingen vast te stellen, uitgebreid te rapporteren over onze duurzaamheidsinspanningen en een nieuw en geactualiseerd beleid in te voeren om de bezorgdheid over milieu, biodiversiteit en duurzaamheid op grotere schaal aan te pakken.” Het Terra Carta-zegel is daarbij zowel een blijk van erkenning als een stimulans om verder te gaan.

lees ook

Anheuser Busch InBev, KBC-groep, Proximus en Ontex krijgen A-label voor klimaatinspanningen

Transitie ondersteunen

Het zegel erkent dat elke industrie voor unieke uitdagingen staat in de transitie naar een duurzame toekomst en dat ze niet allemaal even ver staan op het pad naar duurzaamheid. En alle industrieën en bedrijven moeten worden ondersteund als ze stappen in een positievere richting zetten.

Tegelijkertijd moet het tempo verhoogd worden als we de 1,5 °C-doelstelling willen halen, de biodiversiteit willen beschermen en herstellen en een positieve invloed willen hebben op het leven en de bestaansmiddelen van de huidige en toekomstige generaties.

Filip Ferrante, algemeen directeur Corporate Sustainability KBC Groep vervolgt: “Niet alleen het klimaat, maar ook de diversiteit wordt bedreigd. Daarom hebben we een biodiversiteitsbeleid ingevoerd dat onder meer specifieke eisen bevat voor gevoelige grondstoffen zoals palmolie, soja, suikerriet en cacao, terwijl duidelijk schadelijke activiteiten – zoals activiteiten die gevolgen hebben voor bepaalde beschermde gebieden – zijn uitgesloten.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.