Krëfel wint BeCircular Award 2023

Krëfel heeft de ‘BeCircular Award 2023’ gewonnen. De winkelketen voor elektronische huishoudtoestellen zamelt oude elektrische apparaten in waarna ViTeS ze herstelt en opnieuw verkoopt.

Krëfel won de Award in de categorie ‘Transitie’. Concreet gaat het om het project om oude elektronische apparaten te repareren in partnerschap met maatwerkbedrijf ViTeS.

Krëfel en ViTeS willen met het project een maximum aan producten in verschillende categorieën een tweede leven geven, van stofzuigers en televisies tot haardrogers. De ambitie is om in twee jaar tijd 5000 producten opnieuw klaar te maken voor verkoop.

lees ook

Krëfel koopt multimedia-apparatuur terug voor hergebruik of recyclage

Uitbreiden naar Vlaanderen

Sinds verschillende jaren mobiliseert Krëfel haar klanten om oude elektronische apparaten in te zamelen in het kader van de actie Big Collect. ViTeS verzamelt reeds een deel van die producten om ze in hun gespecialiseerde werkplaatsen te herstellen en in tweedehandswinkels door te verkopen. 

In het begin richt deze samenwerking zich op de Brusselse regio. Op termijn is het de bedoeling het project uit te breiden tot Vlaanderen. Krëfel is ook op zoek naar partners in het Waalse Gewest.

De BeCircular Awards zijn een initiatief van de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.