LCL Data Centers gaat zonnepanelenpark in Gembloux uitbreiden met 1.300 panelen

Datacenterspecialist LCL gaat het zonnepanelenpark van LCL Wallonia One uitbreiden. De komende negen maanden gaat het bedrijf 1.300 fotovoltaïsche panelen toevoegen aan de reeds bestaande 2.000. In totaal telt het zonnepanelenpark dan 3.300 zonnepanelen, goed voor een elektriciteitsproductie van 1,6 MW.

Door de extra panelen zal de bestaande elektriciteitsproductie met 60 procent toenemen. Het bedrijf kan daardoor 10 procent meer van de eigen energiebehoeften voor het datacenter in Gembloux opvangen en hoeft dus 10 procent minder in te kopen. Het datacenter wordt daarmee een van de meest duurzame in ons land.

Concullega’s aansporen

Toen LCL Data Centers de site in 2021 overnam, bevond er zich al een zonnepanelenpark van 1 hectare. Dat park van 2.000 fotovoltaïsche panelen was goed voor zo’n 1 MW elektriciteit. LCL gaat hier nu 1.300 fotovoltaïsche panelen aan toevoegen. Het zonnepanelenpark van 3.300 fotovoltaïsche panelen zal dan 1,6 MW elektriciteit genereren.

Laurens van Reijen, managing director van LCL Data Centers: “Door ons zonnepanelenpark in LCL Wallonia One uit te breiden, gaan we nog meer gebruikmaken van groene stroom. Dit zal ons toelaten om duurzamer te worden op korte en lange termijn. We willen ook graag onze leveranciers en concullega’s aanzetten om meer in te zetten op groene energie want alleen zo kunnen we samen werken aan een duurzamere wereld.”

Grotere strategie

De uitbreiding van het zonnepanelenpark kadert binnen de duurzaamheidsstrategie van LCL Data Centers. Het engageerde zich om CO2-neutraal te zijn tegen 2030 en creëerde samen met 24 andere bedrijven en 17 verenigingen, het Climate Neutral Data Centre Pact op Europees vlak.

Daarnaast ondertekende het in november vorig jaar het Science Based Targets initiative (SBTi) om de uitstoot van broeikasgassen van zijn datacenters te verminderen en de opwarming van de aarde te beperken tot anderhalve graad Celsius. Recent kondigde het aan dat het hernieuwbare brandstof, namelijk HVO100, gaat gebruiken voor de noodgeneratoren in zijn datacenter te Aalst.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.