R290 LG warmtepomp

LG lanceert R290 luchtwarmtepompen-serie 

LG Electronics (LG) introduceert de Therma V R290 Monobloc luchtwarmtepomp. Deze nieuwe warmtepomp maakt gebruik van R290 koelmiddel, dat een uiterst laag global Warming Potential (GWP) van 3 heeft. De eerste leveringen in België staan in het najaar op het programma. 

LG anticipeert met de lancering op de F-Gassenverordening van de Europese Unie die vanaf 2025 van kracht wordt. De nieuwe R290 warmtepompen uit de Therma V-serie zijn uitgevoerd als monoblock, waarbij de buitenunit een gesloten koudemiddelcircuit bevat. Bij installatie hoeven geen koeltechnische handelingen te worden uitgevoerd. De binnen- en buitenunits zijn met watervoerende leidingen verbonden. 


Vermogen en werkingsbereik 


De luchtwarmtepompen zijn in drie vermogens beschikbaar: 12kW, 14kW en 16 kW. In de komende jaren breidt LG de lijn met propaanunits uit naar verwarmingsvermogens in de range van 4 – 9kW. De nieuwe lucht-water-warmtepomp heeft een uitstekende performance op het gebied van waterverwarming en is zeer betrouwbaar bij lagere temperaturen. Naast het bieden van een standaard temperatuur tot 75 graden Celsius is de Therma V ook betrouwbaar bij temperaturen tot -15⁰ Celsius. 

Met goed op elkaar afgestemde binnen- en buitenunits bieden de Therma V warmtepompen met R290 de hoogste rendementen. Het systeem kan geconfigureerd worden met een IWT-unit (Integrated Water Tank) of een hydrobox als binnenunit. De Hydro Box is klein, compact en eenvoudig te installeren in kleinere ruimtes omdat er geen aparte warmwatertank aanwezig is. De compacte IWT bevat een geïntegreerde boiler met een inhoud van 200 liter warmtapwater.  

 

lees ook

Warmtepompen wereldwijd in de lift, met Europa als koploper 

Levering najaar 2023 


De Therma V R290 Monobloc beschikt over een afstandsbediening. Software-updates en wijzigingen in de instellingen van de warmtepomp kunnen vanop afstand worden afgehandeld, zodat klanten er geen omkijken naar hebben. Ook is remote systeemdiagnose beschikbaar via LG’s Building Energy Control (BECON) cloud.  
 
De eerste levering in België staat gepland in het najaar van 2023. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.