MENACW 2022

MENA Climate Week 2022 komt eraan

Van 28 februari tot 3 maart 2022 vindt voor de eerste keer ooit een klimaatweek in het Midden-Oosten en Noord-Afrika plaats. De MENACW 2022 wordt gehouden in het Dubai Exhibition Centre. Dit is de eerste in een serie regionale klimaatweken die in 2022 gaat plaatsvinden. 

MENACW 2022 wordt een van de eerste mogelijkheden om stappen te zetten richting het Akkoord van Parijs en het Klimaatverdrag van Glasgow dat volgde uit de COP26 van afgelopen november. Registraties voor MENACW 2022 zijn vanaf nu open. Inschrijven kan via de registratiewebsite voor MENACW 2022.

De MENA Climate Week zal verder bouwen op de uitkomsten van de COP26 Climate Change Conference. Een belangrijke conclusie die uit de conferentie kwam, is dat lokale samenwerking dient als katalysator voor wereldwijde vooruitgang. Juist daarom is een lokale klimaatweek als de MENACW 2022 van wereldbelang. 

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de klimaatweek zijn onder andere: weerbaarheid tegen klimaatrisico’s, de overstap naar een koolstofarme economie en samenwerkingen om dringende uitdagingen op te lossen. 

Veel interesse voor het event

Er is op dit moment al erg veel interesse in dit live-event. Tijdens een Expression of Interest-periode in december kwamen er al meer dan 200 aanmeldingen binnen om MENACW 2022 te ondersteunen en sessies tijdens het evenement te organiseren. Om een nog bredere samenwerking mogelijk te maken en het event toegankelijk te maken voor iedereen, worden sommige van de sessies ook online uitgezonden. 

Overlap met World Green Economy Summit

Op 2 maart overlapt de MENACW 2022 met de World Green Economy Summit (WGES), die ook plaatsvindt de Verenigde Arabische Emiraten. De programma’s van beide evenementen vullen elkaar mooi aan. Zo is de WGES evenals de MENACW 2022 bedoeld om actie in gang te zetten richting een duurzame toekomst. Deelnemers die zich aanmelden voor MENACW 2022 krijgen ook toegang tot de evenementen van de WGES. 

Eerste in serie regionale klimaatweken

MENACW 2022 wordt de eerste in een serie regionale klimaatweken die in 2022 gaan plaatsvinden. De week wordt gevolgd door de Latin America and Caribbean Climate Week, Asia-Pacific Climate Week en Africa Climate Week. Binnenkort verschijnt er meer informatie over de serie aan regionale klimaatweken die in 2022 plaatsvindt.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.